ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τούρτα Νουγκατίνα

Η πιο αγαπημένη και διάσημη από όλες τις παλιές τούρτες. Αξεπέραστη μέχρι σήμερα, πολύ σπάνια βρίσκεται πια στα ζαχαροπλαστεία.

ΤΟΥΡΤΑ ΝΟΥΓΚΑΤΙΝΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

3 έτοιμα παντεσπάνια για τούρτα

½ φλιτζ. γάλα & 1 σφηνάκι λικέρ για το παντεσπάνι

½ φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. κορν φλάουρ

3 κροκάδια αβγών

2½ φλιτζ. γάλα

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 βανίλια

250 γρ. κρέμα γάλακτος

1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη

κερασάκια γλασέ ή μαρασκίνο (τα δεύτερα είναι πιο ακριβά αλλά απείρως νοστιμότερα)

500 γρ. αμύγδαλο κομμένο σε ψιλά μπαστουνάκια

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε το αμύγδαλο ανακατεύοντας συνεχώς. Θέλουμε να πάρει ένα ελαφρώς καφετί χρώμα.

Αν σας φαίνεται κουραστικό να κόψετε σε μπαστουνάκια το αμύγδαλο, μπορείτε να το χοντροκόψετε στο μούλτι.

Για την κρέμα, σε μπεν μαρί ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με ½ φλιτζ. γάλα, τα ρίχνουμε στο μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα άλλα 2 φλιτζ. γάλα με τη βανίλια.

Προσθέτουμε το προηγούμενο μίγμα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και την αφρατεύουμε χτυπώντας τη με το μίξερ χειρός.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) με τη ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί.

Σε ποτήρι ανακατεύουμε το λικέρ με ½ φλιτζ. γάλα.

Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι στην πιατέλα που θα σερβίρουμε και το ραντίζουμε ελαφρά με το μίγμα λικέρ - γάλακτος.

Απλώνουμε πάνω του τη μισή κρέμα.

Πασπαλίζουμε με λίγο καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, ραντίζουμε, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο.

Τοποθετούμε και το τρίτο παντεσπάνι και καλύπτουμε όλη την τούρτα με τη σαντιγί.

Αν έχουμε κορνέ, θα κάνουμε καλύτερη διακόσμηση.

Πασπαλίζουμε όλη την τούρτα, και στα πλάγια, με το αμύγδαλο. Στολίζουμε με κερασάκια.

Tip

Όλη η νοστιμιά της νουγκατίνας είναι το πλούσιο, καλής ποιότητας αμύγδαλο, σωστά καβουρδισμένο. Αποφύγετε αυτό του σουπερμάρκετ και ψωνίστε ένα νόστιμο ελληνικό από τα καταστήματα ξηρών καρπών.

Επίσης...

Βιεννέζικο Κέικ με Πορτοκάλι, Σταφίδες και Κουκουνάρι

Ένα κέικ που όλοι υποδέχονται με τεράστιο ενθουσιασμό.

Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας

Πώς θα φτιάξετε νηστίσιμο κέικ σοκολάτας.

Περισσότερα από

Γλυκά

Αλμυρό Κέικ με Μπέικον και Φασκόμηλο

Πώς θα φτιάξετε ένα υπέροχο αλμυρό κέικ με μπέικον και φασκόμηλο.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Κέικ με Δύο Σοκολάτες

Πώς θα φτιάξεις ένα ξεχωριστό κέικ με δύο είδη σοκολάτας.

Κέικ της Πρωτοχρονιάς με Μέλι

Η συνταγή για ένα πρωτοχρονιάτικο κέικ με μέλι.

Πρωτοχρονιάτικο Γλυκό

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο πρωτοχρονιάτικο γλυκό.

Τσουρέκι με Καρύδια

Η συνταγή για τσουρέκι με καρύδια.

Βασιλόπιτα με Μπόλικα Αρώματα

Πώς θα φτιάξετε βασιλόπιτα με μπόλικα αρώματα.

Κέικ με Ρούμι και Ανανά

Μία φανταστική συνταγή για κέικ με ρούμι και ανανά, απευθείας από την Καραϊβική.

Κέικ Βlack Forest

Πώς να φτιάξετε το πιο φανταστικό κέικ black forest.

Εύκολο Χριστουγεννιάτικο Κέικ

Πώς θα φτιάξετε ένα εύκολο χριστουγεννιάτικο κέικ.