ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τούρτα Νουγκατίνα

Η πιο αγαπημένη και διάσημη από όλες τις παλιές τούρτες. Αξεπέραστη μέχρι σήμερα, πολύ σπάνια βρίσκεται πια στα ζαχαροπλαστεία.

ΤΟΥΡΤΑ ΝΟΥΓΚΑΤΙΝΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

3 έτοιμα παντεσπάνια για τούρτα

½ φλιτζ. γάλα & 1 σφηνάκι λικέρ για το παντεσπάνι

½ φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. κορν φλάουρ

3 κροκάδια αβγών

2½ φλιτζ. γάλα

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 βανίλια

250 γρ. κρέμα γάλακτος

1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη

κερασάκια γλασέ ή μαρασκίνο (τα δεύτερα είναι πιο ακριβά αλλά απείρως νοστιμότερα)

500 γρ. αμύγδαλο κομμένο σε ψιλά μπαστουνάκια

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε το αμύγδαλο ανακατεύοντας συνεχώς. Θέλουμε να πάρει ένα ελαφρώς καφετί χρώμα.

Αν σας φαίνεται κουραστικό να κόψετε σε μπαστουνάκια το αμύγδαλο, μπορείτε να το χοντροκόψετε στο μούλτι.

Για την κρέμα, σε μπεν μαρί ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με ½ φλιτζ. γάλα, τα ρίχνουμε στο μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα άλλα 2 φλιτζ. γάλα με τη βανίλια.

Προσθέτουμε το προηγούμενο μίγμα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και την αφρατεύουμε χτυπώντας τη με το μίξερ χειρός.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) με τη ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί.

Σε ποτήρι ανακατεύουμε το λικέρ με ½ φλιτζ. γάλα.

Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι στην πιατέλα που θα σερβίρουμε και το ραντίζουμε ελαφρά με το μίγμα λικέρ - γάλακτος.

Απλώνουμε πάνω του τη μισή κρέμα.

Πασπαλίζουμε με λίγο καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, ραντίζουμε, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο.

Τοποθετούμε και το τρίτο παντεσπάνι και καλύπτουμε όλη την τούρτα με τη σαντιγί.

Αν έχουμε κορνέ, θα κάνουμε καλύτερη διακόσμηση.

Πασπαλίζουμε όλη την τούρτα, και στα πλάγια, με το αμύγδαλο. Στολίζουμε με κερασάκια.

Tip

Όλη η νοστιμιά της νουγκατίνας είναι το πλούσιο, καλής ποιότητας αμύγδαλο, σωστά καβουρδισμένο. Αποφύγετε αυτό του σουπερμάρκετ και ψωνίστε ένα νόστιμο ελληνικό από τα καταστήματα ξηρών καρπών.

Επίσης...

Μωσαϊκό με Μέλι

Η συνταγή για ένα φανταστικό μωσαϊκό με μέλι.

Κέικ με Μέλι και Κανέλα

Η συνταγή για κέικ με μέλι και κανέλα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κέικ με Ρούμι και Ανανά

Μία φανταστική συνταγή για κέικ με ρούμι και ανανά, απευθείας από την Καραϊβική.

Κέικ Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξετε το πιο απλό, νόστιμο και γρήγορο πορτοκάλι.

Σιροπιαστό Κέικ Πορτοκάλι με Αμύγδαλα

Πώς θα φτιάξετε ένα σιροπιαστό κέικ πορτοκάλι με αμύγδαλα.

Κέικ με Σιρόπι Πορτοκάλι

Η συνταγή για κέικ με σιρόπι πορτοκάλι.

Τάρτα Καραμέλας με Ψιχουλιαστή Ζύμη

Πώς θα φτιάξετε τάρτα καραμέλας με ψιχουλιαστή ζύμη.

Αρωματική Τάρτα με Κανέλα

Η συνταγή για μία νόστιμη και αρωματική τάρτα με κανέλα.

Κέικ Μήλο με Κανέλα και Γιαούρτι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ μήλο με κανέλα και γιαούρτι.

Μηλόπιτα με Βάση Κέικ

Πώς θα φτιάξετε μηλόπιτα με βάση κέικ.

Κέικ με Καρύδια και Μήλα

Πώς θα φτιάξετε κέικ με καρύδια και μήλα.

Κέικ Μήλου με Σάλτσα Κανέλας

Πώς θα φτιάξετε κέικ μήλου με σάλτσα κανέλας.