ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μήλα Ψητά με Γρεναδίνη

Εύκολο και εντυπωσιακό, στο χρώμα του πάθους, σερβιρισμένο με σαντιγί.

ΨΗΤΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ

Υλικά

8 κόκκινα μήλα

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 γεμάτο κ.γλ. κανέλα

2 βανίλιες

1 σφηνάκι κονιάκ

8-10 γαρίφαλα

3 ποτηράκια του κρασιού γρεναδίνη

σαντιγί για το ντεκόρ

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα.

Τα κρατάμε ολόκληρα και αφαιρούμε το κυλινδρικό μέρος με τα κουκούτσια στην καρδιά τους.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τις βανίλιες και την κανέλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Βάζουμε τα μήλα σε ταψάκι που να τα χωράει ίσα ίσα, μπήγουμε από ένα γαρίφαλο στο καθένα, σκορπάμε τα υπόλοιπα στο ταψί και γεμίζουμε το κυλινδρικό εσωτερικό τους με το μίγμα από ζάχαρη-κανέλα-βανίλια, αφού αφήσουμε και λίγο για να τα πασπαλίσουμε ελαφρά στο εξωτερικό τους.

Ρίχνουμε τη γρεναδίνη πάνω στα μήλα και προσθέτουμε το κονιάκ.

Γεμίζουμε με νερό το ταψί ως τη μέση. Ψήνουμε για 50' περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.

Πολύ σημαντικό: Στα μισά του χρόνου περίπου, όταν τα μήλα έχουν αρχίσει να μαλακώνουν, αρχίζουμε να τα περιχύνουμε συχνά (5-6 φορές) με το σιρόπι τους, για να πάρουν ομοιόμορφο κόκκινο χρώμα.

H καλύτερη στιγμή να φάμε τα ψητά μήλα είναι χλιαρά. Τα σερβίρουμε με σαντιγί.

Tip

Να προτιμήσετε μια σπιτική σαντιγί, από αληθινή κρέμα γάλακτος. Ταιριάζουν υπέροχα και με ένα ωραίο παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

Επίσης...

Πορτοκάλι Γλυκό

Πώς θα φτιάξετε γλυκό πορτοκάλι.

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.