Follow us

Μήλα Ψητά με Γρεναδίνη

Εύκολο και εντυπωσιακό, στο χρώμα του πάθους, σερβιρισμένο με σαντιγί.

ΨΗΤΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ

Υλικά

8 κόκκινα μήλα

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 γεμάτο κ.γλ. κανέλα

2 βανίλιες

1 σφηνάκι κονιάκ

8-10 γαρίφαλα

3 ποτηράκια του κρασιού γρεναδίνη

σαντιγί για το ντεκόρ

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα.

Τα κρατάμε ολόκληρα και αφαιρούμε το κυλινδρικό μέρος με τα κουκούτσια στην καρδιά τους.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τις βανίλιες και την κανέλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Βάζουμε τα μήλα σε ταψάκι που να τα χωράει ίσα ίσα, μπήγουμε από ένα γαρίφαλο στο καθένα, σκορπάμε τα υπόλοιπα στο ταψί και γεμίζουμε το κυλινδρικό εσωτερικό τους με το μίγμα από ζάχαρη-κανέλα-βανίλια, αφού αφήσουμε και λίγο για να τα πασπαλίσουμε ελαφρά στο εξωτερικό τους.

Ρίχνουμε τη γρεναδίνη πάνω στα μήλα και προσθέτουμε το κονιάκ.

Γεμίζουμε με νερό το ταψί ως τη μέση. Ψήνουμε για 50' περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.

Πολύ σημαντικό: Στα μισά του χρόνου περίπου, όταν τα μήλα έχουν αρχίσει να μαλακώνουν, αρχίζουμε να τα περιχύνουμε συχνά (5-6 φορές) με το σιρόπι τους, για να πάρουν ομοιόμορφο κόκκινο χρώμα.

H καλύτερη στιγμή να φάμε τα ψητά μήλα είναι χλιαρά. Τα σερβίρουμε με σαντιγί.

Tip

Να προτιμήσετε μια σπιτική σαντιγί, από αληθινή κρέμα γάλακτος. Ταιριάζουν υπέροχα και με ένα ωραίο παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.