ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μήλα Ψητά με Γρεναδίνη

Εύκολο και εντυπωσιακό, στο χρώμα του πάθους, σερβιρισμένο με σαντιγί.

ΨΗΤΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ

Υλικά

8 κόκκινα μήλα

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 γεμάτο κ.γλ. κανέλα

2 βανίλιες

1 σφηνάκι κονιάκ

8-10 γαρίφαλα

3 ποτηράκια του κρασιού γρεναδίνη

σαντιγί για το ντεκόρ

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα.

Τα κρατάμε ολόκληρα και αφαιρούμε το κυλινδρικό μέρος με τα κουκούτσια στην καρδιά τους.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τις βανίλιες και την κανέλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Βάζουμε τα μήλα σε ταψάκι που να τα χωράει ίσα ίσα, μπήγουμε από ένα γαρίφαλο στο καθένα, σκορπάμε τα υπόλοιπα στο ταψί και γεμίζουμε το κυλινδρικό εσωτερικό τους με το μίγμα από ζάχαρη-κανέλα-βανίλια, αφού αφήσουμε και λίγο για να τα πασπαλίσουμε ελαφρά στο εξωτερικό τους.

Ρίχνουμε τη γρεναδίνη πάνω στα μήλα και προσθέτουμε το κονιάκ.

Γεμίζουμε με νερό το ταψί ως τη μέση. Ψήνουμε για 50' περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.

Πολύ σημαντικό: Στα μισά του χρόνου περίπου, όταν τα μήλα έχουν αρχίσει να μαλακώνουν, αρχίζουμε να τα περιχύνουμε συχνά (5-6 φορές) με το σιρόπι τους, για να πάρουν ομοιόμορφο κόκκινο χρώμα.

H καλύτερη στιγμή να φάμε τα ψητά μήλα είναι χλιαρά. Τα σερβίρουμε με σαντιγί.

Tip

Να προτιμήσετε μια σπιτική σαντιγί, από αληθινή κρέμα γάλακτος. Ταιριάζουν υπέροχα και με ένα ωραίο παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

Επίσης...

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.

Μαρμελάδα με Μήλα, Άρωμα Λεμόνι και Σταφίδες

Η μαρμελάδα μήλου είναι από τις πιο νόστιμες και φινετσάτες

Περισσότερα από

Γλυκά

Πανακότα με Σάλτσα Λωτού

Ακόμα και αυτοί που δεν αγαπούν τον λωτό ως φρέσκο φρούτο θα τον λατρέψουν στα γλυκά, για την πολύ λεπτή γεύση και την ανάλαφρη υφή του.

Σαρλότ με Ξερά Σύκα

Μια πρωτότυπη σαρλότ, που μοσχοβολά, ζουμερή και με υπέροχη εμφάνιση. Γίνεται εύκολα, με μπισκότα σαβαγιάρ. Σερβίρεται με τον καφέ, αλλά και σαν τούρτα.

Κέικ Γεμιστό με Κρέμα Λεμόνι και Σάλτσα Κίτρου

Ένα ιδιαίτερο κέικ, σκέτη μοσχοβολιά. Θα το λατρέψεις αν σου αρέσουν τα εσπεριδοειδή: γεμιστό με κρέμα λεμόνι, με σάλτσα κίτρου από πάνω.

Πουτίγκα Μανταρίνι με Σος Σοκολάτας

Το πορτοκάλι και το λεμόνι πρωταγωνιστούν στα περισσότερα γλυκά, όμως το μανταρίνι δίνει ακόμα πιο υπέροχο άρωμα.

Πίτα-Κέικ με Πορτοκάλι και Σαφράν

Ένα εύκολο κέικ, θρεπτικό και αρωματικό, γεμάτο αντιοξειδωτικά, στη λογική που η παράδοση έφτιαχνε μια αμυγδαλόπιτα ή μια καρυδόπιτα.

Κέικ με Σοκολατένια Δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα ταιριάζουν πολύ με τη σοκολάτα. Αυτό το κέικ είναι λίγο διαφορετικό.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Αλλιώτικη Πάστα Φλώρα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εναλλακτική πάστα φλώρα.

Πορτοκαλένια Γαλατόπιτα Ξεσκέπαστη

Πώς θα φτιάξετε μία πορτοκαλένια γαλατόπιτα ξεσκέπαστη.

Μηλόπιτα με Ρύζι και Μπαχαρικά

Η συνταγή για μηλόπιτα με ρύζι και μπαχαρικά.