ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

ΓΛΥΚΑ ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ

Υλικά

1 λίτρο γάλα

6 κ.σ. ζάχαρη

6 κ.σ. κορν φλάουρ

2 βανίλιες

250 ml κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

τριμμένη καρύδα

Για το παντεσπάνι

1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 αβγά

1 ποτήρι ζάχαρη

2 βανίλιες

1 κ.γλ. μπέικιν

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι, χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10', μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου και απλώνουμε σε λεπτή στρώση το μίγμα.

Ισιώνουμε με σπάτουλα ή κουτάλι. Ψήνουμε για 10'-15', μέχρι να στερεοποιηθεί το μίγμα, χωρίς να ροδίσει.

Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το κόβουμε σε ροδέλες με το χείλος ενός πολύ μικρού ποτηριού για σφηνάκι.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το μισό γάλα με τις βανίλιες.

Χτυπάμε με το σύρμα το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και το μεταφέρουμε στο κατσαρολάκι με το ζεστό γάλα.

Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.

Την αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) μαζί με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί.

Για τη συναρμολόγηση, βάζουμε 1 γεμάτη κ.γλ. κρέμα σε κάθε ροδελίτσα από παντεσπάνι και σκεπάζουμε απαλά με άλλη μία ροδελίτσα.

Τυλίγουμε το γλυκάκι με σαντιγί και, δίνοντάς του στρογγυλό σχήμα, το περνάμε προσεκτικά από την τριμμένη καρύδα.

Tip

Αντί για κρέμα γάλακτος, μπορούμε να βάλουμε φυτική κρέμα. Διατηρούμε τις χιονούλες στο ψυγείο, σε τάπερ ερμητικά κλειστό.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.

Τηγανητά Κουλουράκια

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη. Γρήγορα και διαφορετικά κουλουράκια, χωρίς να ανάψεις τον φούρνο.