ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

ΓΛΥΚΑ ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ

Υλικά

1 λίτρο γάλα

6 κ.σ. ζάχαρη

6 κ.σ. κορν φλάουρ

2 βανίλιες

250 ml κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

τριμμένη καρύδα

Για το παντεσπάνι

1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 αβγά

1 ποτήρι ζάχαρη

2 βανίλιες

1 κ.γλ. μπέικιν

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι, χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10', μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου και απλώνουμε σε λεπτή στρώση το μίγμα.

Ισιώνουμε με σπάτουλα ή κουτάλι. Ψήνουμε για 10'-15', μέχρι να στερεοποιηθεί το μίγμα, χωρίς να ροδίσει.

Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το κόβουμε σε ροδέλες με το χείλος ενός πολύ μικρού ποτηριού για σφηνάκι.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το μισό γάλα με τις βανίλιες.

Χτυπάμε με το σύρμα το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και το μεταφέρουμε στο κατσαρολάκι με το ζεστό γάλα.

Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.

Την αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) μαζί με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί.

Για τη συναρμολόγηση, βάζουμε 1 γεμάτη κ.γλ. κρέμα σε κάθε ροδελίτσα από παντεσπάνι και σκεπάζουμε απαλά με άλλη μία ροδελίτσα.

Τυλίγουμε το γλυκάκι με σαντιγί και, δίνοντάς του στρογγυλό σχήμα, το περνάμε προσεκτικά από την τριμμένη καρύδα.

Tip

Αντί για κρέμα γάλακτος, μπορούμε να βάλουμε φυτική κρέμα. Διατηρούμε τις χιονούλες στο ψυγείο, σε τάπερ ερμητικά κλειστό.

Επίσης...

Μπάρες με Μέλι και Ταχίνι

Ιδανικές για το πρωινό, όταν βιάζεσαι και δεν έχεις χρόνο να ετοιμάσεις κάτι θρεπτικό και νόστιμο.

Μπισκοτάκια με Φιστικοβούτυρο και Φιστίκια

Να τα κάνετε με αλμυρό αράπικο φιστίκι. Είναι απίστευτο πόσο ταιριάζει το λίγο αλμυρό, που κοντράρει με τη ζάχαρη.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπισκοτάκια με Σφολιάτα και Μήλο

Διαφορετικά μπισκοτάκια, χωρίς ζύμη, που γίνονται στα γρήγορα, τραγανά και καραμελωμένα χάρη στο μήλο.

Μπάρες με Λευκή Σοκολάτα και Μπισκότο

Μπάρες σαν ένα μαγικό γλυκό, με όλη την απόλαυση της λευκής σοκολάτας, του τυριού κρέμας, του ζαχαρούχου και του μπισκότου.

Σοκολατο-Αμυγδαλένια Μπισκότα χωρίς Ψήσιμο

Τα σοκολατένια μπισκότα που κρατούν ατόφια τη σοκολατένια γεύση τους και δεν χρειάζονται ψήσιμο.

Μπισκότα με Φιστικοβούτυρο και Σοκολάτα

Πλούσια γεύση, αρώματα και τραγανή υφή: μπισκοτάκια που γίνονται στο φτερό, ψήνονται σε 10' και τρώγονται μετά μανίας.

Μαλακά Κούκις με Σοκολάτα και Καρύδι

Βολικά, πανεύκολα και πεντανόστιμα κούκις, αφού ανάλογα με το ψήσιμο γίνονται μαλακά ή τραγανά.

Τραγανή Ρυζογκοφρέτα με Ζεστό Χαλβά

Πώς θα φτιάξεις τραγανή ρυζογκοφρέτα με ζεστό χαλβά.

Τα πιο Εύκολα Ρολάκια Κανέλας

Η συνταγή για τα πιο εύκολα ρολάκια κανέλας.

Κουλουράκια με Ούζο και Μανταρίνι

Πώς θα φτιάξεις κουλουράκια με ούζο και μανταρίνι.

Τα Λαδοκουλουράκια του Βόλου

Πώς θα φτιάξεις τα λαδοκουλουράκια του Βόλου

Μπισκότα με Σοκολάτα και Ξηρούς Καρπούς

Η συνταγή για μπισκότα με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.