ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Διαφορετικός Χαλβάς

Η συνταγή για έναν διαφορετικό από τα συνηθισμένα αλλά υπέροχο χαλβά.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

Υλικά

2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζ. ζάχαρη

¾ φλιτζ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζ. χοντροτριμμένη αμυγδαλόψιχα λευκή

4 αβγά

1 γεμάτο κ.γλ. κανέλα

βούτυρο για το ταψί

Για το σιρόπι

2 φλιτζ. ζάχαρη

3 φλιτζ. νερό

1 φλούδα λεμονιού

1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, την κανέλα και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε το μίγμα. Το ύψος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3 εκ.

Ψήνουμε τον χαλβά για 40'. Για να δούμε αν είναι έτοιμος, τρυπάμε με μαχαίρι, που πρέπει να βγει καθαρό.

Όσο ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 8' από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Βγάζουμε τον χαλβά από τον φούρνο και τον αφήνουμε 10'.

Τον χαράζουμε σε κομμάτια και τον σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Tip

Για να βγει αφράτος ο χαλβάς, είναι σημαντικό να χτυπήσουμε αρκετά τα αβγά με τη ζάχαρη και το βούτυρο, για 10' περίπου. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη καρύδα.

Επίσης...

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.