ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Διαφορετικός Χαλβάς

Η συνταγή για έναν διαφορετικό από τα συνηθισμένα αλλά υπέροχο χαλβά.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

Υλικά

2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζ. ζάχαρη

¾ φλιτζ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζ. χοντροτριμμένη αμυγδαλόψιχα λευκή

4 αβγά

1 γεμάτο κ.γλ. κανέλα

βούτυρο για το ταψί

Για το σιρόπι

2 φλιτζ. ζάχαρη

3 φλιτζ. νερό

1 φλούδα λεμονιού

1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, την κανέλα και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε το μίγμα. Το ύψος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3 εκ.

Ψήνουμε τον χαλβά για 40'. Για να δούμε αν είναι έτοιμος, τρυπάμε με μαχαίρι, που πρέπει να βγει καθαρό.

Όσο ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 8' από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Βγάζουμε τον χαλβά από τον φούρνο και τον αφήνουμε 10'.

Τον χαράζουμε σε κομμάτια και τον σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Tip

Για να βγει αφράτος ο χαλβάς, είναι σημαντικό να χτυπήσουμε αρκετά τα αβγά με τη ζάχαρη και το βούτυρο, για 10' περίπου. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη καρύδα.

Επίσης...

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.