ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Διαφορετικός Χαλβάς

Η συνταγή για έναν διαφορετικό από τα συνηθισμένα αλλά υπέροχο χαλβά.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

Υλικά

2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζ. ζάχαρη

¾ φλιτζ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζ. χοντροτριμμένη αμυγδαλόψιχα λευκή

4 αβγά

1 γεμάτο κ.γλ. κανέλα

βούτυρο για το ταψί

Για το σιρόπι

2 φλιτζ. ζάχαρη

3 φλιτζ. νερό

1 φλούδα λεμονιού

1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, την κανέλα και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε το μίγμα. Το ύψος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3 εκ.

Ψήνουμε τον χαλβά για 40'. Για να δούμε αν είναι έτοιμος, τρυπάμε με μαχαίρι, που πρέπει να βγει καθαρό.

Όσο ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 8' από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Βγάζουμε τον χαλβά από τον φούρνο και τον αφήνουμε 10'.

Τον χαράζουμε σε κομμάτια και τον σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Tip

Για να βγει αφράτος ο χαλβάς, είναι σημαντικό να χτυπήσουμε αρκετά τα αβγά με τη ζάχαρη και το βούτυρο, για 10' περίπου. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη καρύδα.

Επίσης...

Πίτα Πορτοκάλι-Καρύδι

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με πορτοκάλι και καρύδι.

Ελαφριά Καρυδόπιτα

Η συνταγή για την πιο ελαφριά και νόστιμη καρυδόπιτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψωμί με Κανέλα

Πώς θα φτιάξετε γλυκό ψωμί με κανέλα.

Πίτα Καρότου με Κουκουνάρι

Πώς θα φτιάξετε πίτα καρότου με κουκουνάρι.

Σιροπιαστό Γλυκό με Ελαιόλαδο και Καρύδια

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σιροπιαστό γλυκό με ελαιόλαδο και καρύδια.

Κολοκυθόπιτα Γλυκιά με Καρύδια και Σταφίδες

Η συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα με καρύδια και σταφίδες.

Αφράτο Σταφιδόψωμο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και αφράτο σταφιδόψωμο.

Η Σταφιδόπιτα της Γιαγιάς

Πώς θα φτιάξετε μία υπέροχη παραδοσιακή σταφιδόπιτα.

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Τούρτα Νουγκατίνα

Η πιο αγαπημένη και διάσημη από όλες τις παλιές τούρτες. Αξεπέραστη μέχρι σήμερα, πολύ σπάνια βρίσκεται πια στα ζαχαροπλαστεία.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Ραβανί με Κρέμα Μαλεμπί

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ραβανί με κρέμα μαλεμπί.