ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα Σφολιάτας με Κρέμα και Σοκολάτα

Μια υπέροχη και εύκολη τάρτα, που ενώνει σε ένα γλυκό όλα τα γούστα.

ΤΑΡΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

3 αβγά, χώρια τους κρόκους από τα ασπράδια

4 κ.σ. κορν φλάουρ

6 κ.σ. ζάχαρη

1⅔ φλιτζ. γάλα

140 γρ. κουβερτούρα

1 βανίλια

1 κ.σ. ζελατίνα σκόνη

2 κ.σ. ουίσκι ή κονιάκ

ξύσμα σοκολάτας για το ντεκόρ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στρώνουμε τη σφολιάτα στη βάση και στα τοιχώματα μιας ταρτιέρας.

Φροντίζουμε η ζύμη να προεξέχει αρκετά από την ταρτιέρα, γιατί συρρικνώνεται στο ψήσιμο.

Τρυπάμε με το πιρούνι τη βάση και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Για την κρέμα σοκολάτα, χτυπάμε σε μπολ με το σύρμα τους κρόκους, το κορν φλάουρ και 2 κουταλιές από τη ζάχαρη.

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το γάλα και όταν πάρει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μίγμα των αβγών, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Ξαναβάζουμε το μίγμα στο κατσαρόλι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αδειάζουμε σε μπολ τη μισή κρέμα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο μισό μίγμα της κρέμας στο μπολ.

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την κρέμα να κρυώσει στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη.

Διαλύουμε τη ζελατίνα σε 2 κ.σ. κρύο νερό σε μπρίκι. Τη ζεσταίνουμε λίγο στη φωτιά να διαλυθεί και την προσθέτουμε στην άλλη μισή κρέμα, μαζί με το ουίσκι.

Ανακατεύουμε.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στην κρέμα με το ρούμι.

Όταν κρυώσουν εντελώς η κρέμα σοκολάτα και η σφολιάτα, απλώνουμε πάνω της πρώτα τη σοκολατένια και σε δεύτερη στρώση τη λευκή κρέμα.

Στολίζουμε με σοκολάτα, που θα την τρίψουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού, αφού πρώτα την κρυώσουμε στο ψυγείο.

Tip

Μπορούμε να αρωματίσουμε τη λευκή κρέμα με οποιοδήποτε λικέρ. Της ταιριάζουν πολύ η μαστίχα, η μέντα και όλα τα εσπεριδοειδή.

Επίσης...

Καρυδόπιτα με Κομμάτια Σοκολάτας

Πώς θα φτιάξετε καρυδόπιτα με κομμάτια σοκολάτας.

Κοκ στο Ταψί

Το κοκ όπως το ξέρουμε δύσκολα γίνεται στο σπίτι, μπορούμε όμως να πάρουμε όλη τη γεύση του με ένα απλοποιημένο κοκ ταψιού.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεμιφρέντο με Πραλίνα Φουντουκιού και Φιστίκια Αιγίνης

Ένα πανεύκολο γλυκό, με βελούδινη κρέμα, που φτιάχνεται γρήγορα και με λίγα υλικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Καραμέλα

Μία απίθανη συνταγή, με αφράτη δίχρωμη κρέμα, που συνδυάζει το άρωμα της καραμέλας με τον καφέ.

Μους Σοκολάτα-Περγαμόντο

Η σοκολατένια μους μπορεί να δανειστεί δεκάδες αρώματα, ανάλογα με τα υλικά που θα της προσθέσεις.

Κορμός με Σοκολάτα και Φουντούκια

Ο κορμός είναι πάντοτε ένα γλυκό που θυμίζει γιορτή.

Triffle Σοκολάτας με Καραμέλα Γάλακτος

Δύο συνταγές σε μία: Ένα υπέροχο μπράουνι, που τρώγεται και μόνο του, το οποίο στη συνέχεια ενσωματώνεται σε ένα τράιφλ.

Βιεννέζικο Κέικ με Πορτοκάλι, Σταφίδες και Κουκουνάρι

Ένα κέικ που όλοι υποδέχονται με τεράστιο ενθουσιασμό.

Τούρτα Σοκολάτα με Λικέρ Μαστίχα

Η διαφορά είναι στο παντεσπάνι: Αντί για το κλασικό κέικ, χρησιμοποιούμε μπισκότα σαβαγιάρ που πιο φινετσάτα.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Κανέλα

Μια εύκολη και πρωτότυπη μους, που τρώγεται σκέτη, αλλά μπαίνει και σε τάρτες και τούρτες.

Αφράτα Ψωμάκια Γεμιστά με Σοκολάτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με σοκολάτα.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.