Follow us

Τάρτα Σφολιάτας με Κρέμα και Σοκολάτα

Μια υπέροχη και εύκολη τάρτα, που ενώνει σε ένα γλυκό όλα τα γούστα.

ΤΑΡΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

3 αβγά, χώρια τους κρόκους από τα ασπράδια

4 κ.σ. κορν φλάουρ

6 κ.σ. ζάχαρη

1⅔ φλιτζ. γάλα

140 γρ. κουβερτούρα

1 βανίλια

1 κ.σ. ζελατίνα σκόνη

2 κ.σ. ουίσκι ή κονιάκ

ξύσμα σοκολάτας για το ντεκόρ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στρώνουμε τη σφολιάτα στη βάση και στα τοιχώματα μιας ταρτιέρας.

Φροντίζουμε η ζύμη να προεξέχει αρκετά από την ταρτιέρα, γιατί συρρικνώνεται στο ψήσιμο.

Τρυπάμε με το πιρούνι τη βάση και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Για την κρέμα σοκολάτα, χτυπάμε σε μπολ με το σύρμα τους κρόκους, το κορν φλάουρ και 2 κουταλιές από τη ζάχαρη.

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το γάλα και όταν πάρει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μίγμα των αβγών, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Ξαναβάζουμε το μίγμα στο κατσαρόλι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αδειάζουμε σε μπολ τη μισή κρέμα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο μισό μίγμα της κρέμας στο μπολ.

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την κρέμα να κρυώσει στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη.

Διαλύουμε τη ζελατίνα σε 2 κ.σ. κρύο νερό σε μπρίκι. Τη ζεσταίνουμε λίγο στη φωτιά να διαλυθεί και την προσθέτουμε στην άλλη μισή κρέμα, μαζί με το ουίσκι.

Ανακατεύουμε.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στην κρέμα με το ρούμι.

Όταν κρυώσουν εντελώς η κρέμα σοκολάτα και η σφολιάτα, απλώνουμε πάνω της πρώτα τη σοκολατένια και σε δεύτερη στρώση τη λευκή κρέμα.

Στολίζουμε με σοκολάτα, που θα την τρίψουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού, αφού πρώτα την κρυώσουμε στο ψυγείο.

Tip

Μπορούμε να αρωματίσουμε τη λευκή κρέμα με οποιοδήποτε λικέρ. Της ταιριάζουν πολύ η μαστίχα, η μέντα και όλα τα εσπεριδοειδή.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.