ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κορμός με Σοκολάτα και Φουντούκια

Ο κορμός είναι πάντοτε ένα γλυκό που θυμίζει γιορτή.

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Υλικά

Για το παντεσπάνι

100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα

40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

4 αβγά

75 γρ. ζάχαρη και 1 κ.σ. επιπλέον

25 γρ. κακάο (1 κ.σ.)

Για την κρέμα

150 γρ. κουβερτούρα

3 αβγά

380 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

ζάχαρη άχνη για το ντεκόρ

Εκτέλεση

Σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα φουντούκια και μετά τα χοντροσπάμε στο μούλτι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

Ντύνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ορθογώνιο ταψί 30x40 εκ. Αν τσαλακώσουμε πρώτα τη λαδόκολλα, θα εφαρμόσει καλύτερα. Βουτυρώνουμε τη λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. αλεύρι. Τινάζουμε το αλεύρι που περισσεύει.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο και τα 50 γρ. από τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί και απλώνουμε καλά με κουτάλι, ώστε να μην υπάρχουν κενά στις άκρες. Ψήνουμε για 12'. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 2'-3' το παντεσπάνι.

Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε μια λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια και 1 κ.σ. ζάχαρη. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το ταψί και το απλώνουμε πάνω στη λαδόκολλα.

Ξεκολλάμε λίγη λίγη τη λαδόκολλα όπου ψήθηκε το παντεσπάνι (τώρα έχει έρθει από πάνω) και συγχρόνως, με τη βοήθεια της άλλης λαδόκολλας, το τυλίγουμε σε ρολό. Αν δεν κάνουμε αυτή τη διαδικασία όσο το παντεσπάνι είναι ζεστό, δεν θα τυλιχτεί ποτέ σε ρολό.

Για την κρέμα, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.

Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) σε σαντιγί και με σπάτουλα την ενσωματώνουμε στην κρέμα με απαλές κινήσεις.

Ανοίγουμε το ρολό και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα, αφήνοντας 1 εκ. από τις άκρες, για να μην ξεχειλίσει.

Χρησιμοποιώντας την ίδια λαδόκολλα για βοήθεια, γυρίζουμε προσεκτικά ξανά σε ρολό.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Tip

Αν δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε παντεσπάνι, χρησιμοποιούμε ένα έτοιμο. Αντί για φουντούκια, μπορούμε να βάλουμε αμύγδαλα ή καρύδια.

Επίσης...

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Brownies με Μαύρη Μπίρα

Μία νόστιμη συνταγή για brownies με μαύρη μπίρα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Βιεννέζικο Κέικ με Πορτοκάλι, Σταφίδες και Κουκουνάρι

Ένα κέικ που όλοι υποδέχονται με τεράστιο ενθουσιασμό.

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

Εδώ η σοκολάτα γίνεται ανάλαφρη σαν πούπουλο, με μία ξινούτσικη τσαχπινιά από γιαούρτι.

Σοκολατόπιτα Γεμιστή

Η συνταγή για γεμιστή σοκολατόπιτα.

Σοκολατένια Πίτα με Κάστανο

Η συνταγή για σοκολατένια πίτα με κάστανο.

Κορμός με Μπισκότα

Η συνταγή για κορμό με μπισκότα.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας

Πώς θα φτιάξετε νηστίσιμο κέικ σοκολάτας.

Brownies με Βανίλια

Πώς θα φτιάξεις τα μάλλον πιο επικά brownies που υπάρχουν.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.

Κέικ με Δύο Σοκολάτες

Πώς θα φτιάξεις ένα ξεχωριστό κέικ με δύο είδη σοκολάτας.