Follow us

Κορμός με Σοκολάτα και Φουντούκια

Ο κορμός είναι πάντοτε ένα γλυκό που θυμίζει γιορτή.

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Υλικά

Για το παντεσπάνι

100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα

40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

4 αβγά

75 γρ. ζάχαρη και 1 κ.σ. επιπλέον

25 γρ. κακάο (1 κ.σ.)

Για την κρέμα

150 γρ. κουβερτούρα

3 αβγά

380 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

ζάχαρη άχνη για το ντεκόρ

Εκτέλεση

Σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα φουντούκια και μετά τα χοντροσπάμε στο μούλτι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

Ντύνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ορθογώνιο ταψί 30x40 εκ. Αν τσαλακώσουμε πρώτα τη λαδόκολλα, θα εφαρμόσει καλύτερα. Βουτυρώνουμε τη λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. αλεύρι. Τινάζουμε το αλεύρι που περισσεύει.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο και τα 50 γρ. από τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί και απλώνουμε καλά με κουτάλι, ώστε να μην υπάρχουν κενά στις άκρες. Ψήνουμε για 12'. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 2'-3' το παντεσπάνι.

Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε μια λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια και 1 κ.σ. ζάχαρη. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το ταψί και το απλώνουμε πάνω στη λαδόκολλα.

Ξεκολλάμε λίγη λίγη τη λαδόκολλα όπου ψήθηκε το παντεσπάνι (τώρα έχει έρθει από πάνω) και συγχρόνως, με τη βοήθεια της άλλης λαδόκολλας, το τυλίγουμε σε ρολό. Αν δεν κάνουμε αυτή τη διαδικασία όσο το παντεσπάνι είναι ζεστό, δεν θα τυλιχτεί ποτέ σε ρολό.

Για την κρέμα, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.

Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) σε σαντιγί και με σπάτουλα την ενσωματώνουμε στην κρέμα με απαλές κινήσεις.

Ανοίγουμε το ρολό και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα, αφήνοντας 1 εκ. από τις άκρες, για να μην ξεχειλίσει.

Χρησιμοποιώντας την ίδια λαδόκολλα για βοήθεια, γυρίζουμε προσεκτικά ξανά σε ρολό.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Tip

Αν δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε παντεσπάνι, χρησιμοποιούμε ένα έτοιμο. Αντί για φουντούκια, μπορούμε να βάλουμε αμύγδαλα ή καρύδια.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.