ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κορμός με Σοκολάτα και Φουντούκια

Ο κορμός είναι πάντοτε ένα γλυκό που θυμίζει γιορτή.

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Υλικά

Για το παντεσπάνι

100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα

40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

4 αβγά

75 γρ. ζάχαρη και 1 κ.σ. επιπλέον

25 γρ. κακάο (1 κ.σ.)

Για την κρέμα

150 γρ. κουβερτούρα

3 αβγά

380 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

ζάχαρη άχνη για το ντεκόρ

Εκτέλεση

Σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα φουντούκια και μετά τα χοντροσπάμε στο μούλτι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

Ντύνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ορθογώνιο ταψί 30x40 εκ. Αν τσαλακώσουμε πρώτα τη λαδόκολλα, θα εφαρμόσει καλύτερα. Βουτυρώνουμε τη λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. αλεύρι. Τινάζουμε το αλεύρι που περισσεύει.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο και τα 50 γρ. από τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί και απλώνουμε καλά με κουτάλι, ώστε να μην υπάρχουν κενά στις άκρες. Ψήνουμε για 12'. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 2'-3' το παντεσπάνι.

Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε μια λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια και 1 κ.σ. ζάχαρη. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το ταψί και το απλώνουμε πάνω στη λαδόκολλα.

Ξεκολλάμε λίγη λίγη τη λαδόκολλα όπου ψήθηκε το παντεσπάνι (τώρα έχει έρθει από πάνω) και συγχρόνως, με τη βοήθεια της άλλης λαδόκολλας, το τυλίγουμε σε ρολό. Αν δεν κάνουμε αυτή τη διαδικασία όσο το παντεσπάνι είναι ζεστό, δεν θα τυλιχτεί ποτέ σε ρολό.

Για την κρέμα, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.

Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) σε σαντιγί και με σπάτουλα την ενσωματώνουμε στην κρέμα με απαλές κινήσεις.

Ανοίγουμε το ρολό και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα, αφήνοντας 1 εκ. από τις άκρες, για να μην ξεχειλίσει.

Χρησιμοποιώντας την ίδια λαδόκολλα για βοήθεια, γυρίζουμε προσεκτικά ξανά σε ρολό.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Tip

Αν δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε παντεσπάνι, χρησιμοποιούμε ένα έτοιμο. Αντί για φουντούκια, μπορούμε να βάλουμε αμύγδαλα ή καρύδια.

Επίσης...

Κέικ-Τούρτα με Άρωμα Μαστίχα

Ένα πλούσιο σοκολατένιο κέικ, για φανατικούς της σοκολάτας. Σοκολάτα και μέσα και, ακόμα περισσότερη, έξω.

Τσιζ Κέικ Φούρνου με Σοκολάτα

Ένα πολύ νόστιμο τσιζ κέικ, με βάση από σοκολατένιο μπισκότο και πλούσια γέμιση από τυρί κρέμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τραγανή Πίτα με Μπανάνα και Σοκολάτα

Ένας αλλιώτικος, σοκολατένιος μπακλαβάς, με τραγανό βουτυράτο φύλλο, που κρύβει μέσα του ζεστή σοκολάτα και φρέσκια μπανάνα.

Κορμός Λευκής Σοκολάτας

Αν και δεν κατατάσσεται ακριβώς στις σοκολάτες, η λευκή σοκολάτα έχει πολλούς φανατικούς φίλους.

Πουτίγκα Σοκολάτας με Σάλτσα Κανέλας

Η σοκολάτα αγαπά όλα τα μπαχαρικά και κυρίως την κανέλα.

Το πιο Γρήγορο Σοκολατένιο Γλυκό

Μια γεύση που φτιάχνεται πανεύκολα και γρήγορα στο σπίτι με μια καλή έτοιμη σφολιάτα.

Γρήγορη Τάρτα Σοκολάτα με Ξηρούς Καρπούς

Δεν θέλει ψήσιμο, δεν θέλει τεχνικές, δεν θέλει κόπο.

Πανεύκολη Μους Σοκολάτα με Γιαούρτι

Ένας καλός φίλος της σοκολάτας είναι το γιαούρτι. Η ελαφρώς ξινούτσικη γεύση του την κάνει πιο ανάλαφρη.

Ο πιο Εύκολος Σοκολατένιος Κορμός

Γίνεται με τέσσερα μόνο υλικά, πολύ γρήγορα και εύκολα. Η κουβερτούρα διαφοροποιεί τη γεύση του από τον κλασικό κορμό με κακάο.

Cup Cakes με Δύο Σοκολάτες

Λευκή και κουβερτούρα, δύο σε ένα! Ό,τι ονειρεύεσαι για ένα πλούσιο και εγγυημένα σοκολατένιο μικρό κεκάκι.

Σοκολατένιες Μπάρες χωρίς Ψήσιμο

Έντονη γεύση σοκολάτας γι' αυτές τις μπάρες που γίνονται γρήγορα και με λίγα υλικά, τα οποία συνήθως έχουμε στο σπίτι.

Αιθέρια Κρέμα με Σοκολάτα και Μπανάνα

Μια κρέμα λεπτεπίλεπτη σαν δαντέλα, ελαφριά και με βελούδινη υφή.