ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κορμός με Σοκολάτα και Φουντούκια

Ο κορμός είναι πάντοτε ένα γλυκό που θυμίζει γιορτή.

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Υλικά

Για το παντεσπάνι

100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα

40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

4 αβγά

75 γρ. ζάχαρη και 1 κ.σ. επιπλέον

25 γρ. κακάο (1 κ.σ.)

Για την κρέμα

150 γρ. κουβερτούρα

3 αβγά

380 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

ζάχαρη άχνη για το ντεκόρ

Εκτέλεση

Σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα φουντούκια και μετά τα χοντροσπάμε στο μούλτι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

Ντύνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ορθογώνιο ταψί 30x40 εκ. Αν τσαλακώσουμε πρώτα τη λαδόκολλα, θα εφαρμόσει καλύτερα. Βουτυρώνουμε τη λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. αλεύρι. Τινάζουμε το αλεύρι που περισσεύει.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο και τα 50 γρ. από τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί και απλώνουμε καλά με κουτάλι, ώστε να μην υπάρχουν κενά στις άκρες. Ψήνουμε για 12'. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 2'-3' το παντεσπάνι.

Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε μια λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια και 1 κ.σ. ζάχαρη. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το ταψί και το απλώνουμε πάνω στη λαδόκολλα.

Ξεκολλάμε λίγη λίγη τη λαδόκολλα όπου ψήθηκε το παντεσπάνι (τώρα έχει έρθει από πάνω) και συγχρόνως, με τη βοήθεια της άλλης λαδόκολλας, το τυλίγουμε σε ρολό. Αν δεν κάνουμε αυτή τη διαδικασία όσο το παντεσπάνι είναι ζεστό, δεν θα τυλιχτεί ποτέ σε ρολό.

Για την κρέμα, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.

Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) σε σαντιγί και με σπάτουλα την ενσωματώνουμε στην κρέμα με απαλές κινήσεις.

Ανοίγουμε το ρολό και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα, αφήνοντας 1 εκ. από τις άκρες, για να μην ξεχειλίσει.

Χρησιμοποιώντας την ίδια λαδόκολλα για βοήθεια, γυρίζουμε προσεκτικά ξανά σε ρολό.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Tip

Αν δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε παντεσπάνι, χρησιμοποιούμε ένα έτοιμο. Αντί για φουντούκια, μπορούμε να βάλουμε αμύγδαλα ή καρύδια.

Επίσης...

Καρυδόπιτα με Κομμάτια Σοκολάτας

Πώς θα φτιάξετε καρυδόπιτα με κομμάτια σοκολάτας.

Κοκ στο Ταψί

Το κοκ όπως το ξέρουμε δύσκολα γίνεται στο σπίτι, μπορούμε όμως να πάρουμε όλη τη γεύση του με ένα απλοποιημένο κοκ ταψιού.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεμιφρέντο με Πραλίνα Φουντουκιού και Φιστίκια Αιγίνης

Ένα πανεύκολο γλυκό, με βελούδινη κρέμα, που φτιάχνεται γρήγορα και με λίγα υλικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Καραμέλα

Μία απίθανη συνταγή, με αφράτη δίχρωμη κρέμα, που συνδυάζει το άρωμα της καραμέλας με τον καφέ.

Τάρτα Σφολιάτας με Κρέμα και Σοκολάτα

Μια υπέροχη και εύκολη τάρτα, που ενώνει σε ένα γλυκό όλα τα γούστα.

Μους Σοκολάτα-Περγαμόντο

Η σοκολατένια μους μπορεί να δανειστεί δεκάδες αρώματα, ανάλογα με τα υλικά που θα της προσθέσεις.

Triffle Σοκολάτας με Καραμέλα Γάλακτος

Δύο συνταγές σε μία: Ένα υπέροχο μπράουνι, που τρώγεται και μόνο του, το οποίο στη συνέχεια ενσωματώνεται σε ένα τράιφλ.

Βιεννέζικο Κέικ με Πορτοκάλι, Σταφίδες και Κουκουνάρι

Ένα κέικ που όλοι υποδέχονται με τεράστιο ενθουσιασμό.

Τούρτα Σοκολάτα με Λικέρ Μαστίχα

Η διαφορά είναι στο παντεσπάνι: Αντί για το κλασικό κέικ, χρησιμοποιούμε μπισκότα σαβαγιάρ που πιο φινετσάτα.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Κανέλα

Μια εύκολη και πρωτότυπη μους, που τρώγεται σκέτη, αλλά μπαίνει και σε τάρτες και τούρτες.

Αφράτα Ψωμάκια Γεμιστά με Σοκολάτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με σοκολάτα.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.