ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τούρτα Σοκολάτα με Λικέρ Μαστίχα

Η διαφορά είναι στο παντεσπάνι: Αντί για το κλασικό κέικ, χρησιμοποιούμε μπισκότα σαβαγιάρ που πιο φινετσάτα.

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑ

Υλικά

400 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ

2 σφηνάκια λικέρ μαστίχα

τρούφα και κερασάκια για το στόλισμα

Για τη σαντιγί

250 γρ. κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

6 κρόκους

75 γρ. αλεύρι

160 γρ. ζάχαρη

½ κ.σ. κορν φλάουρ

¾ του λίτρου γάλα

3 κ.σ. λικέρ μαστίχα

φλούδα από 1 λεμόνι

30 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για την κρέμα σοκολάτα

370 γρ. κουβερτούρα

1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Τρίβουμε τη σοκολάτα με τον τρίφτη του κρεμμυδιού.

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής: Ζεσταίνουμε το γάλα. Σε ένα κατσαρολάκι, αντικολλητικό κατά προτίμηση, βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.

Χτυπάμε με το σύρμα να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Περιχύνουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα, και προσθέτουμε το λικέρ και τη φλούδα λεμονιού.

Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για 2'-3', μέχρι να δέσει η κρέμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, πετάμε τη φλούδα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε την κρέμα στα δύο. Στο ένα μισό προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη 1 κ.σ. ζάχαρη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και τις δύο κρέμες (η μεμβράνη να εφάπτεται στις κρέμες) και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγί την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) μαζί με τη ζάχαρη άχνη.

Τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Στρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα με μεβράνη ή με αλουμινόχαρτο (για να ξεφορμαριστεί το γλυκό πιο εύκολα).

Καλύπτουμε τον πάτο με σαβαγιάρ ελαφρώς μουσκεμένα στα 2 σφηνάκια λικέρ μαστίχα.

Εναλλάσσουμε στρώσεις από μπισκότα, λευκή κρέμα, μπισκότα και σοκολατένια κρέμα.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει.

Πριν σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με τη σαντιγί, την τρούφα και τα κερασάκια (τα γλασέ κερασάκια είναι πιο φτηνά, αλλά τα μαρασκίνο έχουν ασύγκριτα καλύτερη γεύση).

Tip

Κάθε φορά δίνεις στην τούρτα διαφορετικό άρωμα ανάλογα με το αλκοόλ που θα χρησιμοποιήσεις: κονιάκ, λικέρ από οποιοδήποτε φρούτο, αμαρέτο ή ρούμι.

Επίσης...

Καρυδόπιτα με Κομμάτια Σοκολάτας

Πώς θα φτιάξετε καρυδόπιτα με κομμάτια σοκολάτας.

Κοκ στο Ταψί

Το κοκ όπως το ξέρουμε δύσκολα γίνεται στο σπίτι, μπορούμε όμως να πάρουμε όλη τη γεύση του με ένα απλοποιημένο κοκ ταψιού.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεμιφρέντο με Πραλίνα Φουντουκιού και Φιστίκια Αιγίνης

Ένα πανεύκολο γλυκό, με βελούδινη κρέμα, που φτιάχνεται γρήγορα και με λίγα υλικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Καραμέλα

Μία απίθανη συνταγή, με αφράτη δίχρωμη κρέμα, που συνδυάζει το άρωμα της καραμέλας με τον καφέ.

Τάρτα Σφολιάτας με Κρέμα και Σοκολάτα

Μια υπέροχη και εύκολη τάρτα, που ενώνει σε ένα γλυκό όλα τα γούστα.

Μους Σοκολάτα-Περγαμόντο

Η σοκολατένια μους μπορεί να δανειστεί δεκάδες αρώματα, ανάλογα με τα υλικά που θα της προσθέσεις.

Κορμός με Σοκολάτα και Φουντούκια

Ο κορμός είναι πάντοτε ένα γλυκό που θυμίζει γιορτή.

Triffle Σοκολάτας με Καραμέλα Γάλακτος

Δύο συνταγές σε μία: Ένα υπέροχο μπράουνι, που τρώγεται και μόνο του, το οποίο στη συνέχεια ενσωματώνεται σε ένα τράιφλ.

Βιεννέζικο Κέικ με Πορτοκάλι, Σταφίδες και Κουκουνάρι

Ένα κέικ που όλοι υποδέχονται με τεράστιο ενθουσιασμό.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Κανέλα

Μια εύκολη και πρωτότυπη μους, που τρώγεται σκέτη, αλλά μπαίνει και σε τάρτες και τούρτες.

Αφράτα Ψωμάκια Γεμιστά με Σοκολάτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με σοκολάτα.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.