ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τούρτα Σοκολάτα με Λικέρ Μαστίχα

Η διαφορά είναι στο παντεσπάνι: Αντί για το κλασικό κέικ, χρησιμοποιούμε μπισκότα σαβαγιάρ που πιο φινετσάτα.

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑ

Υλικά

400 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ

2 σφηνάκια λικέρ μαστίχα

τρούφα και κερασάκια για το στόλισμα

Για τη σαντιγί

250 γρ. κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

6 κρόκους

75 γρ. αλεύρι

160 γρ. ζάχαρη

½ κ.σ. κορν φλάουρ

¾ του λίτρου γάλα

3 κ.σ. λικέρ μαστίχα

φλούδα από 1 λεμόνι

30 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για την κρέμα σοκολάτα

370 γρ. κουβερτούρα

1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Τρίβουμε τη σοκολάτα με τον τρίφτη του κρεμμυδιού.

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής: Ζεσταίνουμε το γάλα. Σε ένα κατσαρολάκι, αντικολλητικό κατά προτίμηση, βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.

Χτυπάμε με το σύρμα να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Περιχύνουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα, και προσθέτουμε το λικέρ και τη φλούδα λεμονιού.

Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για 2'-3', μέχρι να δέσει η κρέμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, πετάμε τη φλούδα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε την κρέμα στα δύο. Στο ένα μισό προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη 1 κ.σ. ζάχαρη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και τις δύο κρέμες (η μεμβράνη να εφάπτεται στις κρέμες) και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγί την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) μαζί με τη ζάχαρη άχνη.

Τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Στρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα με μεβράνη ή με αλουμινόχαρτο (για να ξεφορμαριστεί το γλυκό πιο εύκολα).

Καλύπτουμε τον πάτο με σαβαγιάρ ελαφρώς μουσκεμένα στα 2 σφηνάκια λικέρ μαστίχα.

Εναλλάσσουμε στρώσεις από μπισκότα, λευκή κρέμα, μπισκότα και σοκολατένια κρέμα.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει.

Πριν σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με τη σαντιγί, την τρούφα και τα κερασάκια (τα γλασέ κερασάκια είναι πιο φτηνά, αλλά τα μαρασκίνο έχουν ασύγκριτα καλύτερη γεύση).

Tip

Κάθε φορά δίνεις στην τούρτα διαφορετικό άρωμα ανάλογα με το αλκοόλ που θα χρησιμοποιήσεις: κονιάκ, λικέρ από οποιοδήποτε φρούτο, αμαρέτο ή ρούμι.

Επίσης...

Τσιζ Κέικ Φούρνου με Σοκολάτα

Ένα πολύ νόστιμο τσιζ κέικ, με βάση από σοκολατένιο μπισκότο και πλούσια γέμιση από τυρί κρέμα.

Τραγανή Πίτα με Μπανάνα και Σοκολάτα

Ένας αλλιώτικος, σοκολατένιος μπακλαβάς, με τραγανό βουτυράτο φύλλο, που κρύβει μέσα του ζεστή σοκολάτα και φρέσκια μπανάνα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κορμός Λευκής Σοκολάτας

Αν και δεν κατατάσσεται ακριβώς στις σοκολάτες, η λευκή σοκολάτα έχει πολλούς φανατικούς φίλους.

Πουτίγκα Σοκολάτας με Σάλτσα Κανέλας

Η σοκολάτα αγαπά όλα τα μπαχαρικά και κυρίως την κανέλα.

Το πιο Γρήγορο Σοκολατένιο Γλυκό

Μια γεύση που φτιάχνεται πανεύκολα και γρήγορα στο σπίτι με μια καλή έτοιμη σφολιάτα.

Γρήγορη Τάρτα Σοκολάτα με Ξηρούς Καρπούς

Δεν θέλει ψήσιμο, δεν θέλει τεχνικές, δεν θέλει κόπο.

Πανεύκολη Μους Σοκολάτα με Γιαούρτι

Ένας καλός φίλος της σοκολάτας είναι το γιαούρτι. Η ελαφρώς ξινούτσικη γεύση του την κάνει πιο ανάλαφρη.

Ο πιο Εύκολος Σοκολατένιος Κορμός

Γίνεται με τέσσερα μόνο υλικά, πολύ γρήγορα και εύκολα. Η κουβερτούρα διαφοροποιεί τη γεύση του από τον κλασικό κορμό με κακάο.

Cup Cakes με Δύο Σοκολάτες

Λευκή και κουβερτούρα, δύο σε ένα! Ό,τι ονειρεύεσαι για ένα πλούσιο και εγγυημένα σοκολατένιο μικρό κεκάκι.

Σοκολατένιες Μπάρες χωρίς Ψήσιμο

Έντονη γεύση σοκολάτας γι' αυτές τις μπάρες που γίνονται γρήγορα και με λίγα υλικά, τα οποία συνήθως έχουμε στο σπίτι.

Αιθέρια Κρέμα με Σοκολάτα και Μπανάνα

Μια κρέμα λεπτεπίλεπτη σαν δαντέλα, ελαφριά και με βελούδινη υφή.

Σοκολατένιο Κέικ-Κόλαση

Βόμβα νοστιμιάς και ενέργειας, αυτό το κέικ τα έχει όλα: ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα και φρέσκα φρούτα, σοκολάτα.