Follow us

Μους Λευκής Σοκολάτας με Κανέλα

Μια εύκολη και πρωτότυπη μους, που τρώγεται σκέτη, αλλά μπαίνει και σε τάρτες και τούρτες.

ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

Υλικά

2 αβγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια

4 κ.σ. φρέσκο γάλα

1 γεμάτο κ.γλ. κανέλα

200 γρ. λευκή σοκολάτα

2 κ.γλ. ζελατίνα σε σκόνη

185 γρ. (¾ του φλιτζανιού) κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε τους κρόκους, το γάλα και την κανέλα.

Χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει το μίγμα, προσθέτουμε τη σοκολάτα και μεταφέρουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε 2 κ.σ. καυτό νερό.

Την ανακατεύουμε με πιρούνι να διαλυθεί.

Ρίχνουμε τη ζελατίνα στο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει εντελώς.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα (κρύα, από το ψυγείο) σε σφιχτή σαντιγύ.

Προσθέτουμε πρώτα τη σαντιγί στο μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με απαλές κινήσεις.

Τέλος, ρίχνουμε τη μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.

Μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια και αφήνουμε τη μους στο ψυγείο για 6 περίπου ώρες, μέχρι να στερεοποιηθεί.

Στο σερβίρισμα, της ταιριάζουν τα φρούτα του δάσους. Να προτιμήσετε τα φρέσκα, γιατί τα κατεψυγμένα θα χαλάσουν το χρώμα της.

Μπορούμε να τη σερβίρουμε σε μπολάκια που στον πάτο τους θα βάλουμε μια στρώση τριμμένο μπισκότο.

Tip

Αν την ετοιμάσετε για κάποιο κάλεσμα, καλύτερα φτιάξτε την από την προηγούμενη, για να έχει τον χρόνο να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.