ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μους Λευκής Σοκολάτας με Κανέλα

Μια εύκολη και πρωτότυπη μους, που τρώγεται σκέτη, αλλά μπαίνει και σε τάρτες και τούρτες.

ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

Υλικά

2 αβγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια

4 κ.σ. φρέσκο γάλα

1 γεμάτο κ.γλ. κανέλα

200 γρ. λευκή σοκολάτα

2 κ.γλ. ζελατίνα σε σκόνη

185 γρ. (¾ του φλιτζανιού) κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε τους κρόκους, το γάλα και την κανέλα.

Χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει το μίγμα, προσθέτουμε τη σοκολάτα και μεταφέρουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε 2 κ.σ. καυτό νερό.

Την ανακατεύουμε με πιρούνι να διαλυθεί.

Ρίχνουμε τη ζελατίνα στο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει εντελώς.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα (κρύα, από το ψυγείο) σε σφιχτή σαντιγύ.

Προσθέτουμε πρώτα τη σαντιγί στο μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με απαλές κινήσεις.

Τέλος, ρίχνουμε τη μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.

Μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια και αφήνουμε τη μους στο ψυγείο για 6 περίπου ώρες, μέχρι να στερεοποιηθεί.

Στο σερβίρισμα, της ταιριάζουν τα φρούτα του δάσους. Να προτιμήσετε τα φρέσκα, γιατί τα κατεψυγμένα θα χαλάσουν το χρώμα της.

Μπορούμε να τη σερβίρουμε σε μπολάκια που στον πάτο τους θα βάλουμε μια στρώση τριμμένο μπισκότο.

Tip

Αν την ετοιμάσετε για κάποιο κάλεσμα, καλύτερα φτιάξτε την από την προηγούμενη, για να έχει τον χρόνο να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο.

Επίσης...

Καρυδόπιτα με Κομμάτια Σοκολάτας

Πώς θα φτιάξετε καρυδόπιτα με κομμάτια σοκολάτας.

Κοκ στο Ταψί

Το κοκ όπως το ξέρουμε δύσκολα γίνεται στο σπίτι, μπορούμε όμως να πάρουμε όλη τη γεύση του με ένα απλοποιημένο κοκ ταψιού.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεμιφρέντο με Πραλίνα Φουντουκιού και Φιστίκια Αιγίνης

Ένα πανεύκολο γλυκό, με βελούδινη κρέμα, που φτιάχνεται γρήγορα και με λίγα υλικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Καραμέλα

Μία απίθανη συνταγή, με αφράτη δίχρωμη κρέμα, που συνδυάζει το άρωμα της καραμέλας με τον καφέ.

Τάρτα Σφολιάτας με Κρέμα και Σοκολάτα

Μια υπέροχη και εύκολη τάρτα, που ενώνει σε ένα γλυκό όλα τα γούστα.

Μους Σοκολάτα-Περγαμόντο

Η σοκολατένια μους μπορεί να δανειστεί δεκάδες αρώματα, ανάλογα με τα υλικά που θα της προσθέσεις.

Κορμός με Σοκολάτα και Φουντούκια

Ο κορμός είναι πάντοτε ένα γλυκό που θυμίζει γιορτή.

Triffle Σοκολάτας με Καραμέλα Γάλακτος

Δύο συνταγές σε μία: Ένα υπέροχο μπράουνι, που τρώγεται και μόνο του, το οποίο στη συνέχεια ενσωματώνεται σε ένα τράιφλ.

Βιεννέζικο Κέικ με Πορτοκάλι, Σταφίδες και Κουκουνάρι

Ένα κέικ που όλοι υποδέχονται με τεράστιο ενθουσιασμό.

Τούρτα Σοκολάτα με Λικέρ Μαστίχα

Η διαφορά είναι στο παντεσπάνι: Αντί για το κλασικό κέικ, χρησιμοποιούμε μπισκότα σαβαγιάρ που πιο φινετσάτα.

Αφράτα Ψωμάκια Γεμιστά με Σοκολάτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με σοκολάτα.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.