ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παγωτό με Σύκα και Baileys

Ένα εξαιρετικά νόστιμο και εύκολο παγωτό με σύκα και Baileys.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ BAILEYS

Υλικά

4 αυγά, του κρόκους

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

1 γάλα εβαπορέ

1 φυτική κρέμα σαντιγί

2 σύκα σε μικρά κομμάτια

50 ml Baileys

1 βανίλια

100 γρ. ζαχαρούχο γάλα

200 γρ. γάλα για να χτυπήσουμε την κρέμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά και τα σύκα στο μίξερ ώσπου να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη φυτική κρέμα με το γάλα και το Baileys μέχρι να στέκεται.

Ενώνουμε τα δύο μέρη χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ.

Σε ένα τρίτο μπολ χτυπάμε το παγωμένο εβαπορέ (το έχουμε αφήσει στην κατάψυξη για 2-3 ώρες), με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνουν κρέμα.

Μετά ενώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα και ανακατεύουμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

Το βάζουμε ύστερα σε εμαγέ ή σε φόρμα παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Σερβίρουμε με κομματάκια σύκου.

Επίσης...

Παγωτό Σοκολάτα Αφράτο με Cookies

Πώς θα φτιάξετε το πιο αφράτο παγωτό σοκολάτα με cookies.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παγωτό Σάντουιτς με Μπισκότα

Η συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό σάντουιτς με μπισκότα.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Πλούσιο Παγωτό Βανίλια

Πώς θα φτιάξετε το πιο πλούσιο παγωτό βανίλια.

Παγωτό με Μπεζέδες

Η συνταγή για το πιο νόστιμο παγωτό με μπεζέδες.

Παγωτό με Σαβαγιάρ ή Μπισκότα

Πώς θα φτιάξετε ένα θαυμάσιο παγωτό με σαβαγιάρ ή μπισκότα.

Vegan Παγωτό Καρύδας

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο vegan παγωτό καρύδας.

Παγωτό Κανέλα

Η πιο εύκολη συνταγή για χειροποίητο παγωτό με γεύση κανέλα.

Γρανίτα Φράουλα

Η συνταγή για την απόλυτη γρανίτα φράουλα.

Παγωτό Σάντουιτς με Σοκολάτα Γάλακτος

Γίνεται πανεύκολα, με τέσσερα μόνο υλικά, και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή. Τρώγεται "με το χέρι" και μοιάζει με τα παγωτά του περιπτέρου.

Παγωτό, το Κλασικό

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κλασικό παγωτό.