ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αφράτα Ψωμάκια Γεμιστά με Σοκολάτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με σοκολάτα.

ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά

1 ποτήρι χλιαρό νερό

1 ποτήρι ξινόγαλο χλιαρό

1 κύβο φρέσκια μαγιά

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

½ ποτήρι βούτυρο αγελάδος λιωμένο

1 κ.γλ. αλάτι

5 ποτήρια αλεύρι για τσουρέκι

ελαιόλαδο

1 κρόκο αβγού

σουσάμι, γλυκάνισο & παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα

1 κοφτή κ.σ. πραλίνα φουντουκιού για κάθε ψωμάκι

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε μια λεκάνη με 2-3 κ.σ. χλιαρό νερό. Την αφήνουμε 5'. Με το χέρι διαλύεται πιο εύκολα.

Λαδώνουμε τα χέρια μας, γιατί έτσι ζυμώνουμε πιο εύκολα, χωρίς να κολλάει πάνω τους το μίγμα.

Προσθέτουμε το νερό, το ξινόγαλο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Συνεχίζουμε το ζύμωμα μετρώντας μέχρι το 100 (κόλπο που πιάνει πάντα!).

Όσο ζυμώνουμε, θέλουμε η ζύμη να κολλάει στα χέρια, να μην είναι σφιχτή. Αν δεν είναι, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Κάνουμε τη ζύμη μπαλίτσα μέσα στη λεκάνη, την αλείφουμε με λάδι και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας.

Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, μέσα στον φούρνο, για παράδειγμα, ή δίπλα στο καλοριφέρ, μέχρι να φουσκώσει πολύ καλά και να τριπλασιαστεί σε όγκο. Ανάλογα με τη ζέστη, θέλει περίπου 2 ώρες.

Λαδώνουμε ό,τι φορμάκια έχουμε, π.χ. για μάφιν ή ατομικά κέικ. Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη, την πλάθουμε σε μπαστούνι και τη χωρίζουμε σε 15 περίπου κομμάτια.

Ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο με την παλάμη μας το κάθε κομμάτι, τοποθετούμε στη μια άκρη την πραλίνα φουντουκιού, σκεπάζουμε και πλάθουμε στρογγυλά ψωμάκια, προσεκτικά, ώστε να μην ξεχειλίσει η πραλίνα στο ψήσιμο.

Τα τοποθετούμε στα ατομικά φορμάκια.

Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλη ½ ώρα.

Ανακατεύουμε τον κρόκο του αβγού με 1 κ.γλ. νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα ψωμάκια. Άλλα τα αφήνουμε σκέτα και άλλα τα πασπαλίζουμε με σουσάμι, παπαρουνόσπορο ή γλυκάνισο, ανάλογα με το τι μας αρέσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και ψήνουμε τα ψωμάκια για 20'.

Tip

Μπορούμε να τα φτιάξουμε και σκέτα. Μόλις βγουν από τον φούρνο, τα κόβουμε στη μέση, απλώνουμε βούτυρο, τα γεμίζουμε με διαφορετικές μαρμελάδες και φτιάχνουμε γλυκά σαντουιτσάκια για το πρωινό μας.

Επίσης...

Τάρτα Αρωματισμένη με Φρέσκο Βασιλικό

Η συνταγή για μία θαυμάσια τάρτα αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φανταστικό Σάντουιτς με Coppa

Πώς θα φτιάξετε ένα θαυμάσιο σάντουιτς με coppa.

Κοτο-σάντουιτς με Γιαούρτι και Πιπεριές

Η συνταγή για ένα εναλλακτικά υπέροχο σάντουιτς με κοτόπουλο.

Σάντουιτς με Πάστα Ελιάς και Ψητά Λαχανικά

Η συνταγή για ένα τέλειο vegetarian σάντουιτς.

Σάντουιτς με Κρέμα Φέτας και Ψητή Ντομάτα

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο σάντουιτς με κρέμα φέτας και ψητή ντομάτα.

Σάντουιτς με Μοσχαρίσιο Κιμά

Η συνταγή για ένα επικό σάντουιτς με κιμά από μοσχάρι.

Σάντουιτς με Τόνο και Ελιά

Η συνταγή για ένα θεσπέσιο σάντουιτς με τόνο και ελιά.

Σάντουιτς με Πέστο και Τυρί Κρέμα

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο σάντουιτς με πέστο και τυρί σε κρέμα.

Σάντουιτς με Αυγό, Σπαράγγια και Παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σάντουιτς με αυγό, παρμεζάνα σε βούτυρο και σπαράγγια.

Γεμιστά Ψωμάκια με Μανιτάρια και Γραβιέρα

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με γραβιέρα και μανιτάρια.

Ριγανάδα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη ριγανάδα.