ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παγωτό Κανέλα

Η συνταγή για νόστιμο παγωτό κανέλας.

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΝΕΛΑ

Υλικά

200 ml φρέσκο γάλα

400 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

1/2 κούπα ζάχαρη

2 κ.γ. κανέλα

1 βανίλια

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά.

Όταν το γάλα ζεσταθεί λίγο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη και όσο το δυνατό περισσότερο η κανέλα.

Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και ταυτόχρονα προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς.

Μετά από 1-2 λεπτά, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αφήνουμε το μίγμα να χλιαρέψει και όταν αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 1 ώρα.

Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και το χτυπάμε καλά.

Κατόπιν το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και παρασκευάζουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.

Όταν ετοιμαστεί το παγωτό, το βάζουμε σε ένα αεροστεγές μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Επίσης...

Παγωτό Σοκολάτα Αφράτο με Cookies

Πώς θα φτιάξετε το πιο αφράτο παγωτό σοκολάτα με cookies.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παγωτό Σάντουιτς με Μπισκότα

Η συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό σάντουιτς με μπισκότα.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Πλούσιο Παγωτό Βανίλια

Πώς θα φτιάξετε το πιο πλούσιο παγωτό βανίλια.

Παγωτό με Μπεζέδες

Η συνταγή για το πιο νόστιμο παγωτό με μπεζέδες.

Παγωτό με Σαβαγιάρ ή Μπισκότα

Πώς θα φτιάξετε ένα θαυμάσιο παγωτό με σαβαγιάρ ή μπισκότα.

Vegan Παγωτό Καρύδας

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο vegan παγωτό καρύδας.

Παγωτό Κανέλα

Η πιο εύκολη συνταγή για χειροποίητο παγωτό με γεύση κανέλα.

Γρανίτα Φράουλα

Η συνταγή για την απόλυτη γρανίτα φράουλα.

Παγωτό με Σύκα και Baileys

Ένα εξαιρετικά νόστιμο και εύκολο παγωτό με σύκα και Baileys.

Παγωτό Σάντουιτς με Σοκολάτα Γάλακτος

Γίνεται πανεύκολα, με τέσσερα μόνο υλικά, και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή. Τρώγεται "με το χέρι" και μοιάζει με τα παγωτά του περιπτέρου.