Follow us

Παγωτό με Φρέσκα Βερίκοκα

Η συνταγή για νόστιμο παγωτό με φρέσκα βερίκοκα.

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Υλικά

1/2 κ. βερίκοκα ώριμα, όχι λιωμένα

150 γρ. άχνη

250 γρ. γιαούρτι, πλήρες

1 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας

χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φρούτα σε κομματάκια, τα πασπαλίζουμε με άχνη και κονιάκ, τα αφήνουμε σε μπολ στο ψυγείο για 1 έως 2 ώρες.

Τα πολτοποιούμε μαζί με τα υγρά τους, τα μεταφέρουμε στο μπολ του μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού, χτυπάμε καλά 15 λεπτά να ενσωματωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε σε τάπερ το μίγμα και βάζουμε στην κατάψυξη.

Χτυπάμε ανά 2ωρο για 3 φορές ακόμη για να μην μας κάνει κρυστάλλους, στο τελευταίο χτύπημα στην επιφάνεια του μίγματος.

Σερβίρουμε με σιρόπι, μπισκότα ή σκέτο.

Επίσης...

Παγωτό Γιαούρτι-Σοκολάτα με Φράουλες

Ένα υπέροχο, ελαφρύ και καθόλου λιγωτικό παγωτό. Και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Παγωτό σε Τούρτα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο παγωτό σε τούρτα.

Παγωτό Σοκολάτα Αφράτο με Cookies

Πώς θα φτιάξετε το πιο αφράτο παγωτό σοκολάτα με cookies.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Παγωτό Σάντουιτς με Μπισκότα

Η συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό σάντουιτς με μπισκότα.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Πλούσιο Παγωτό Βανίλια

Πώς θα φτιάξετε το πιο πλούσιο παγωτό βανίλια.

Παγωτό με Μπεζέδες

Η συνταγή για το πιο νόστιμο παγωτό με μπεζέδες.

Παγωτό με Σαβαγιάρ ή Μπισκότα

Πώς θα φτιάξετε ένα θαυμάσιο παγωτό με σαβαγιάρ ή μπισκότα.

Vegan Παγωτό Καρύδας

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο vegan παγωτό καρύδας.