ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παγωτό Καϊμάκι

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο παγωτό καϊμάκι.

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΪΜΑΚΙ

Υλικά

1 λίτρο γάλα πλήρες

250 ml κρέμα γάλακτος

1 κούπα ζάχαρη + 2 κουτ.σούπας ζάχαρη

2 κ.σ. σαλέπι (υπάρχει στα σούπερ μάρκετ)

3 κρυστάλλους μαστίχας, καλά κοπανισμένους

1 κ.σ. ανθόνερο

Εκτέλεση

Σε ένα μπρικάκι γεμίζουμε μέχρι τη μέση με γάλα.

Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη μία κούπα ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, σε μέτρια φωτιά για να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.

Βάζουμε και το μπρικάκι στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και όταν γίνει λίγο χλιαρό, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές σαλέπι.

Ανακατεύουμε μέχρι να διαλύσει τους σβώλους που σχηματίζονται και το προσθέτουμε στη μεγάλη κατσαρόλα, όταν έχει πάρει βράση το μίγμα.

Συνεχίζουμε σε τακτά διαστήματα το ανακάτεμα.

Κοπανίζουμε τους κρυστάλλους της μαστίχας με τις 2 κουταλιές ζάχαρη στο γουδί ή στο μπλέντερ και τις προσθέτουμε στο μίγμα, ανακατεύοντας για λίγο για να διαλυθεί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι να δημιουργηθεί ένα στρώμα καϊμάκι (δε θα χρειαστεί πάνω απο 20 λεπτά).

Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μιγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο μπολ τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο ταψί το οποίο έχουμε γεμίσει με νερό και παγάκια.

Ανακατεύουμε και όταν κρυώσει το μίγμα προσθέτουμε το ανθόνερο.

Κλείνουμε το μεταλλικό μπολ με ένα καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Μεταφέρουμε το μίγμα μέσα στην παγωτομηχανή, την οποία έχουμε προετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή.

Όταν έχει πήξει αρκετά το παγωτό (δε θα πήξει τελείως μέσα στη μηχανή, αλλά στην κατάψυξη), το μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό τάπερ, το οποίο το κλείνουμε καλά και το βάζουμε την κατάψυξη.

Το αφήνουμε μερικές ώρες να πήξει τελείως.

Πριν το σερβίρουμε, το μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά για να μαλακώσει.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.