ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παγωτό Καϊμάκι

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο παγωτό καϊμάκι.

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΪΜΑΚΙ

Υλικά

1 λίτρο γάλα πλήρες

250 ml κρέμα γάλακτος

1 κούπα ζάχαρη + 2 κουτ.σούπας ζάχαρη

2 κ.σ. σαλέπι (υπάρχει στα σούπερ μάρκετ)

3 κρυστάλλους μαστίχας, καλά κοπανισμένους

1 κ.σ. ανθόνερο

Εκτέλεση

Σε ένα μπρικάκι γεμίζουμε μέχρι τη μέση με γάλα.

Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη μία κούπα ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, σε μέτρια φωτιά για να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.

Βάζουμε και το μπρικάκι στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και όταν γίνει λίγο χλιαρό, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές σαλέπι.

Ανακατεύουμε μέχρι να διαλύσει τους σβώλους που σχηματίζονται και το προσθέτουμε στη μεγάλη κατσαρόλα, όταν έχει πάρει βράση το μίγμα.

Συνεχίζουμε σε τακτά διαστήματα το ανακάτεμα.

Κοπανίζουμε τους κρυστάλλους της μαστίχας με τις 2 κουταλιές ζάχαρη στο γουδί ή στο μπλέντερ και τις προσθέτουμε στο μίγμα, ανακατεύοντας για λίγο για να διαλυθεί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι να δημιουργηθεί ένα στρώμα καϊμάκι (δε θα χρειαστεί πάνω απο 20 λεπτά).

Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μιγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο μπολ τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο ταψί το οποίο έχουμε γεμίσει με νερό και παγάκια.

Ανακατεύουμε και όταν κρυώσει το μίγμα προσθέτουμε το ανθόνερο.

Κλείνουμε το μεταλλικό μπολ με ένα καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Μεταφέρουμε το μίγμα μέσα στην παγωτομηχανή, την οποία έχουμε προετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή.

Όταν έχει πήξει αρκετά το παγωτό (δε θα πήξει τελείως μέσα στη μηχανή, αλλά στην κατάψυξη), το μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό τάπερ, το οποίο το κλείνουμε καλά και το βάζουμε την κατάψυξη.

Το αφήνουμε μερικές ώρες να πήξει τελείως.

Πριν το σερβίρουμε, το μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά για να μαλακώσει.

Επίσης...

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Ραβανί με Κρέμα Μαλεμπί

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ραβανί με κρέμα μαλεμπί.

Περισσότερα από

Γλυκά

Πολίτικο Κεσκιούλ

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο πολίτικο κεσκιούλ.

Διαφορετικός Χαλβάς

Η συνταγή για έναν διαφορετικό από τα συνηθισμένα αλλά υπέροχο χαλβά.

Αυθεντική Κοπεγχάγη

Το μαγικό, ξεχωριστό σιροπιαστό γλυκό, που το λένε και "γλυκό της ευτυχίας".

Μιλφέιγ

Το κλασικό μιλφέιγ φτιάχνεται με σφολιάτα και πρέπει να γίνει τελευταία στιγμή, για να μην υγρανθεί το φύλλο από την κρέμα.

Κοκ στο Ταψί

Το κοκ όπως το ξέρουμε δύσκολα γίνεται στο σπίτι, μπορούμε όμως να πάρουμε όλη τη γεύση του με ένα απλοποιημένο κοκ ταψιού.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.

Λαχταριστή Κρέμα Καραμελέ

Πώς θα φτιάξετε την πιο λαχταριστή κρέμα καραμελέ.

Τηγανίτες της Γιαγιάς με Γλυκό Κουταλιού

Όλες οι κρέπες και τα πανκέικ του κόσμου δεν μπορούν να συναγωνιστούν τη γεύση που έχουν οι τηγανίτες της δικής μας παράδοσης, αυτές που θα σε κεράσουν οι παλιές νοικοκυρές σε κάθε χωριό της Ελλάδας.

Μπουγάτσα με Μπανάνα και Κακάο

Το παραδοσιακό ελληνικό πρωινό μοσχοβολά μπουγάτσα ή τυρόπιτα. Αλλάζοντας λίγο τη συνταγή, η κλασική μπουγάτσα πλημμυρίζει από αρώματα μπανάνας και κακάο.

Χαλβαδοπιτάκια με Πορτοκάλι

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δίνει άλλη μια ευκαιρία στον κλασικό χαλβά του μπακάλη.