Follow us

Παγωμένο Μπισκοτογλυκό

Η συνταγή για ένα υπέροχο παγωμένο μπισκοτογλυκό.

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ

Υλικά

3 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ

250 γρ. γάλα

Για την κρέμα βανίλιας:

1 λίτρο φρέσκο γάλα

180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 αυγά

1 φάκελο άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια

40 γρ. νισεστέ

2 βανίλιες

1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)

Για τη σοκολατένια κρέμα:

1 λίτρο γάλα

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 αυγά

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. κακάο άγλυκο

2 βανίλιες

150-200 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος

Για την επιφάνεια και το στόλισμα:

400 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. ζάχαρη άχνη

ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση

Για την κρέμα βανίλιας, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια.

Σε άλλη κατσαρόλα αναμιγνύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά και τέλος, το άνθος αραβοσίτου και το νισεστέ κοσκινισμένα.

Μόλις ζεσταθεί το γάλα, το αδειάζουμε στο μείγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε, χτυπώντας μ’ ένα σύρμα πάνω στη φωτιά.

Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.

Για τη σοκολατένια κρέμα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια.

Σε άλλη κατσαρόλα ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά και τέλος, το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα.

Μόλις ζεσταθεί το γάλα, το αδειάζουμε στο μείγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε, χτυπώντας μ’ ένα σύρμα πάνω στη φωτιά.

Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη σοκολάτα.

Για τη σαντιγί, σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε δυνατή ταχύτητα.

Μόλις εμφανιστούν στην επιφάνεια μικροί λοφίσκοι προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου το μείγμα ξεχωρίζει απ’ το σκεύος.

Συναρμολόγηση: Βουτάμε μπισκότα στο γάλα και φτιάχνουμε μια στρώση. Από πάνω απλώνουμε την κρέμα βανίλιας. Φτιάχνουμε άλλη μια στρώση από μπισκότα.

Στη συνέχεια απλώνουμε τη σοκολατένια κρέμα.

Τοποθετούμε μία τελευταία στρώση από μπισκότα και τελειώνουμε καλύπτοντας με σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.