ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παγωμένη Λεμονόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη παγωμένη λεμονόπιτα.

ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ

Υλικά

250 γρ. σαβαγιάρ

1 εβαπορέ

1 ½ κούπα άχνη

1 ζελέ λεμόνι

χυμός ενός λεμονιού

χυμός από δύο πορτοκάλια

σαντιγί

Εκτέλεση

Ρίχνουμε πρώτα τα αυγά στο μίξερ και τα χτυπάμε έως ότου να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Κατόπιν όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός το αλεύρι.

Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός λίγο πιο αραιός από ένα κανονικό κέικ.

Ίσως μας περισσέψει λίγο αλεύρι, θα το δείτε με το μάτι.

Τέλος βουτυρώνουμε τη φόρμα μας και το ψήνουμε σε αντίσταση στους 180 βαθμούς για μία ώρα και 10 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.

Γλυκό με Σοκολάτα και Κανέλα

Η σοκολάτα με την κανέλα ταιριάζουν απίστευτα, και στην περίπτωσή μας φτιάχνουν μια πανεύκολη τούρτα.

Το Σουφλέ του Γκραν Μαρνιέ

Ένα κλασικό γαλλικό γλυκό ψυγείου, αυτό που προτιμούν οι Γάλλοι στο εστιατόριο ή στις γιορτές τους, για την υφή και το υπέροχο πορτοκαλένιο άρωμά του.

Cheesecake με Λευκή Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα έξοχο cheesecake με λευκή σοκολάτα.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Σοκολατένια Γρανίτα

Πώς θα φτιάξετε την τέλεια σοκολατένια γρανίτα.

Brownies με Μαύρη Μπίρα

Μία νόστιμη συνταγή για brownies με μαύρη μπίρα.

Αληθινό Τιραμισού

Το απόλυτο ιταλικό γλυκό, αυτό που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε κάλεσμα, σύμφωνα με τις οδηγίες μιας Ιταλίδας νοικοκυράς. Μην το σερβίρετε σε ταψί, σε στρώσεις, αλλά σε ένα βαθύ μπολ, με τα μπισκότα σπασμένα ανάκατα, να σερβίρεται με το κουτάλι.