ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τούρτα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τούρτα πορτοκαλιού.

ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Υλικά

24 σαβαγιάρ τα λεπτά (όχι τα πλατιά) σπασμένα σε 4 κομμάτια το καθένα

5 ποτήρια του νερού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι

1 ½ ποτήρι του νερού ζάχαρη

1 ½ ποτήρι του νερού νισεστέ (κορν φλάουρ)

2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

Για τη διακόσμηση:

400 γρ. σαντιγί

αμύγδαλα χοντροκομένα και καβουρδισμένα

φετάκια η μικρά κυβάκια από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το μισό κρύο χυμό πορτοκαλιού με το νισεστέ να διαλυθεί καλά. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το μισό χυμό πορτοκαλιού να ζεσταθεί, καλά, και στο τέλος ρίχνουμε και το ξύσμα.

Προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα το κρύο διαλυμένο μείγμα, και ξαναβάζουμε στη φωτιά να δέσει όλο μαζί ανακατεύοντας συνεχώς να γίνει μια πολύ πηχτή κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για να κρυώσει πιο γρήγορα και να μην κάνει κρούστα στην επιφάνεια.

Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε τμηματικά ανακατεύοντας συγχρόνως τα κομμένα σαβαγιάρ.

Κατόπιν παίρνουμε ένα ταψάκι, το βρέχουμε εσωτερικά (για να μην κολλήσει το μείγμα), και αδειάζουμε μέσα σε αυτό όλο το υλικό της κρέμας που είναι ακόμα χλιαρό και το στρώνουμε με μια σπάτουλα να είναι επίπεδο.

Το αφήνουμε εκτός ψυγείου να πέσει η θερμοκρασία και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει η κρέμα.

Καλά θα είναι να μείνει μια νύχτα να τραβήξουν και τα σαβαγιάρ τα υγρά και να ομογενοποιηθούν με το μείγμα.

Κατόπιν, σε μια μεγάλη πιατέλα αναποδογυρίζουμε το ταψάκι με το μείγμα το κρύο πλέον, παίρνουμε τη σαντιγί και την στρώνουμε πλούσια από επάνω και γύρω γύρω.

Στολίζουμε με χοντροκομμένα αμύγδαλα ή φετάκια από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.

Επίσης...

Brownies με Μαύρη Μπίρα

Μία νόστιμη συνταγή για brownies με μαύρη μπίρα.

Αληθινό Τιραμισού

Το απόλυτο ιταλικό γλυκό, αυτό που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε κάλεσμα, σύμφωνα με τις οδηγίες μιας Ιταλίδας νοικοκυράς. Μην το σερβίρετε σε ταψί, σε στρώσεις, αλλά σε ένα βαθύ μπολ, με τα μπισκότα σπασμένα ανάκατα, να σερβίρεται με το κουτάλι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

Εδώ η σοκολάτα γίνεται ανάλαφρη σαν πούπουλο, με μία ξινούτσικη τσαχπινιά από γιαούρτι.

Εύκολη Μπισκοτένια Τάρτα με Κρέμα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη μπισκοτένια τάρτα με κρέμα γιαουρτιού.

Γρήγορη Τάρτα με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε μία γρήγορη τάρτα με μαρμελάδα.

Cheesecake με Γεύση Μπακλαβά

Ένα από τα πιο ξεχωριστά από όλα τα cheesecakes. Αρέσει στους μερακλήδες και δίνει όλη τη γεύση του μπακλαβά σε ένα δροσερό, ανάλαφρο αποτέλεσμα.

Γλυκό με Φρυγανιές

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό με φρυγανιές.

Λαχταριστή Κρέμα Καραμελέ

Πώς θα φτιάξετε την πιο λαχταριστή κρέμα καραμελέ.

Πανεύκολη Καλοκαιρινή Τούρτα

Η συνταγή για μία άκρως καλοκαιρινή και πανεύκολη τούρτα.

Τούρτα Βουτύρου

Πώς θα φτιάξετε μία υπέροχη τάρτα βουτύρου.

Εύκολη Κρέμα Αμυγδάλου με Καρύδα

Ένα ανάλαφρο γλυκό, που γίνεται και από την προηγούμενη μέρα.