Follow us

Τούρτα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τούρτα πορτοκαλιού.

ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Υλικά

24 σαβαγιάρ τα λεπτά (όχι τα πλατιά) σπασμένα σε 4 κομμάτια το καθένα

5 ποτήρια του νερού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι

1 ½ ποτήρι του νερού ζάχαρη

1 ½ ποτήρι του νερού νισεστέ (κορν φλάουρ)

2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

Για τη διακόσμηση:

400 γρ. σαντιγί

αμύγδαλα χοντροκομένα και καβουρδισμένα

φετάκια η μικρά κυβάκια από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το μισό κρύο χυμό πορτοκαλιού με το νισεστέ να διαλυθεί καλά. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το μισό χυμό πορτοκαλιού να ζεσταθεί, καλά, και στο τέλος ρίχνουμε και το ξύσμα.

Προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα το κρύο διαλυμένο μείγμα, και ξαναβάζουμε στη φωτιά να δέσει όλο μαζί ανακατεύοντας συνεχώς να γίνει μια πολύ πηχτή κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για να κρυώσει πιο γρήγορα και να μην κάνει κρούστα στην επιφάνεια.

Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε τμηματικά ανακατεύοντας συγχρόνως τα κομμένα σαβαγιάρ.

Κατόπιν παίρνουμε ένα ταψάκι, το βρέχουμε εσωτερικά (για να μην κολλήσει το μείγμα), και αδειάζουμε μέσα σε αυτό όλο το υλικό της κρέμας που είναι ακόμα χλιαρό και το στρώνουμε με μια σπάτουλα να είναι επίπεδο.

Το αφήνουμε εκτός ψυγείου να πέσει η θερμοκρασία και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει η κρέμα.

Καλά θα είναι να μείνει μια νύχτα να τραβήξουν και τα σαβαγιάρ τα υγρά και να ομογενοποιηθούν με το μείγμα.

Κατόπιν, σε μια μεγάλη πιατέλα αναποδογυρίζουμε το ταψάκι με το μείγμα το κρύο πλέον, παίρνουμε τη σαντιγί και την στρώνουμε πλούσια από επάνω και γύρω γύρω.

Στολίζουμε με χοντροκομμένα αμύγδαλα ή φετάκια από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.