Follow us

Πουτίγκα με Κρουασάν, Πραλίνα και Αχλάδι

Ένα μαγικό γλυκό που γίνεται πανεύκολα, με την κάθε μπουκιά να λιώνει στο στόμα, γεμάτη από την καυτή πραλίνα και την αρωματική δροσιά του αχλαδιού.

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΠΡΑΛΙΝΑ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

Υλικά

4 αχλάδια καθαρισμένα και πολύ ψιλοκομμένα

4 έτοιμα κρουασάν βουτύρου (το κλασικό μέγεθος)

½ φλιτζ. πραλίνα φουντουκιού

4 αβγά

½ φλιτζ. φρέσκο γάλα

½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος

½ φλιτζ. ζάχαρη

1 κ.γλ. κανέλα

1 βανίλια

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

½ φλιτζ. τριμμένο φουντούκι (ή αμύγδαλο φιλέ ή τριμμένο καρύδι)

άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε εγκάρσια στη μέση κάθε κρουασάν.

Τα ανοίγουμε, τα αλείφουμε με πραλίνα, προσθέτουμε αχλάδι και τα κλείνουμε πιέζοντας καλά. Φροντίζουμε να μοιράσουμε ισόποσα την πραλίνα και το αχλάδι.

Κόβουμε τα κρουασάν σε 6-7 κομμάτια το καθένα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το σύρμα τα αβγά με το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι (18x20 εκ.) σκορπάμε στον πάτο τα κρουασάν και απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω τους την κρέμα.

Πασπαλίζουμε με το φουντούκι, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25'.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10' ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Tip

Την ίδια συνταγή μπορούμε να κάνουμε με μήλα ή μπανάνες. Μπορούμε να ετοιμάσουμε το γλυκό αποβραδίς, να το κρατήσουμε στο ψυγείο και να το ψήσουμε το επόμενο πρωί.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.