ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πουτίγκα με Κρουασάν, Πραλίνα και Αχλάδι

Ένα μαγικό γλυκό που γίνεται πανεύκολα, με την κάθε μπουκιά να λιώνει στο στόμα, γεμάτη από την καυτή πραλίνα και την αρωματική δροσιά του αχλαδιού.

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΠΡΑΛΙΝΑ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

Υλικά

4 αχλάδια καθαρισμένα και πολύ ψιλοκομμένα

4 έτοιμα κρουασάν βουτύρου (το κλασικό μέγεθος)

½ φλιτζ. πραλίνα φουντουκιού

4 αβγά

½ φλιτζ. φρέσκο γάλα

½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος

½ φλιτζ. ζάχαρη

1 κ.γλ. κανέλα

1 βανίλια

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

½ φλιτζ. τριμμένο φουντούκι (ή αμύγδαλο φιλέ ή τριμμένο καρύδι)

άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε εγκάρσια στη μέση κάθε κρουασάν.

Τα ανοίγουμε, τα αλείφουμε με πραλίνα, προσθέτουμε αχλάδι και τα κλείνουμε πιέζοντας καλά. Φροντίζουμε να μοιράσουμε ισόποσα την πραλίνα και το αχλάδι.

Κόβουμε τα κρουασάν σε 6-7 κομμάτια το καθένα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το σύρμα τα αβγά με το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι (18x20 εκ.) σκορπάμε στον πάτο τα κρουασάν και απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω τους την κρέμα.

Πασπαλίζουμε με το φουντούκι, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25'.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10' ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Tip

Την ίδια συνταγή μπορούμε να κάνουμε με μήλα ή μπανάνες. Μπορούμε να ετοιμάσουμε το γλυκό αποβραδίς, να το κρατήσουμε στο ψυγείο και να το ψήσουμε το επόμενο πρωί.

Επίσης...

Στρούντελ με Δαμάσκηνα

Ένα από τα γλυκά με ήπια γλύκα, ξινούτσικη γεύση του δαμάσκηνου και το άρωμα.

Cup Cakes Λεμόνι με Γλάσο

Όσα κέικ και να δοκιμάσεις, το φρέσκο άρωμα του λεμονιού θα μαγειρεύει πάντα το πιο αγαπημένο κέικ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Αιθέρια Κρέμα με Σοκολάτα και Μπανάνα

Μια κρέμα λεπτεπίλεπτη σαν δαντέλα, ελαφριά και με βελούδινη υφή.

Σιροπιαστά Μηλοπιτάκια

Από τα νοστιμότερα μηλοπιτάκια, που γίνονται πανεύκολα και γρήγορα χάρη στην έτοιμη σφολιάτα.

Μηλόπιτα-Κέικ με Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Οι πιο αγαπημένες μηλόπιτες είναι οι εύκολες, αυτές που γίνονται με ένα ανακάτεμα. Σαν αυτή εδώ.

Μηλόπιτα με Χαλβά του Μπακάλη

Το πορτοκάλι και το μήλο ταιριάζουν εξαιρετικά με τον χαλβά.

Η Νηστίσιμη Μηλόπιτα

Η συνταγή για μία υπέροχη νηστίσιμη μηλόπιτα.

Μηλόπιτα σε Φύλλο Κρούστας

Το τραγανό φύλλο κρούστας φτιάχνει μία από τις πιο μελωμένες και υπέροχες μηλόπιτες.

Τσιζ Κέικ με Μήλα και Τυρί Κρέμα

Όταν θέλουμε να αποφύγουμε τη ζάχαρη, είναι δύσκολο να βρούμε ένα γλυκό γιορτινό, που να μοιάζει με τούρτα. Αυτό το τσιζ κέικ σού λύνει τα χέρια.

Η Μηλόπιτα της Γιαγιάς

Η συνταγή για μία απολαυστική μηλόπιτα.

Η Τάρτα Τατέν

Ή αλλιώς η βασίλισσα της μηλόπιτας.

Στρούντελ με Σοκολάτα και Μήλα

Η συνταγή για το θαυμάσιο αυστριακό γλυκό που ανακαλύφθηκε τον 18ο αιώνα, την εποχή των Αψβούργων.