Follow us

Γλυκιά Ομελέτα με Μήλα

Μοιάζει με σουφλέ και γίνεται γρήγορα και εύκολα. Το μυστικό είναι να τη φας ζεστή από τον φούρνο, αφράτη και ανάλαφρη σαν σύννεφο.

ΓΛΥΚΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ

Υλικά

1 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 αβγά

1 βανίλια

1 ποτήρι φρέσκο γάλα

3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

3 κόκκινα μήλα

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

χυμό από ½ λεμόνι

½ φλιτζ. ζάχαρη (καστανή κατά προτίμηση)

άχνη και τριμμένη καρυδόψιχα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γάλα με το αλεύρι μέχρι να γίνουν χυλός.

Χτυπάμε τα αβγά με το σύρμα, όπως κάνουμε στην ομελέτα, μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Ρίχνουμε τα αβγά στο μίγμα με το αλεύρι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κοτσάνια από τα μήλα, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, μαζί με τη φλούδα τους, και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει και να ζεσταθεί το τηγάνι. Ρίχνουμε τον χυλό και πάνω του στρώνουμε τα μήλα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 5' περίπου, μέχρι να ροδίσει η κάτω επιφάνεια.

Μόλις ψηθεί η κάτω πλευρά, πασπαλίζουμε τα μήλα με τη φρυγανιά και αναποδογυρίζουμε την ομελέτα. Ψήνουμε για άλλα 5', μέχρι να ροδίσει.

Τη σερβίρουμε καυτή, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και με την καρυδόψιχα.

Tip

Αν κοσκινίσουμε το αλεύρι, η ομελέτα θα βγει πιο αφράτη και πιο ελαφριά. Αν μας αρέσει η κανέλα, προσθέτουμε λίγη στον χυλό, αλλά και την ώρα του σερβιρίσματος.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.