Follow us

Μπουγάτσα με Μπανάνα και Κακάο

Το παραδοσιακό ελληνικό πρωινό μοσχοβολά μπουγάτσα ή τυρόπιτα. Αλλάζοντας λίγο τη συνταγή, η κλασική μπουγάτσα πλημμυρίζει από αρώματα μπανάνας και κακάο.

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ

Υλικά

Υλικά για 3 μπουγάτσες των 2 ατόμων

9 φύλλα κρούστας

150 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

150 γρ. λευκό αμύγδαλο

100 γρ. ζάχαρη

150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

ζάχαρη άχνη και κακάο για το σερβίρισμα

Για την κρέμα

800 γρ. γάλα φρέσκο

200 γρ. κρέμα γάλακτος

150 γρ. ζάχαρη

100 γρ. κορν φλάουρ

3 αβγά

2 βανίλιες

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

4 μπανάνες

Εκτέλεση

Περνάμε το αμύγδαλο από το μούλτι να γίνει σκόνη.

Λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι.

Σε ένα μπολ αφρατεύουμε με το σύρμα τα αβγά μαζί με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.

Σε ένα αντικολλητικό κατά προτίμηση κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα, τις βανίλιες και την κρέμα γάλακτος. Μόλις ζεσταθούν, βάζουμε μια κουτάλα της σούπας από το ζεστό μίγμα στο μπολ με τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε μετά το μίγμα με τα αβγά στο κατσαρόλι και ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η κρέμα.

Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνουμε να χλιάνει. Τότε προσθέτουμε τις μπανάνες και τη 1 κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο ρηχό ταψί του φούρνου.

Ανοίγουμε στον πάγκο μας το πακέτο με τα φύλλα. Για κάθε μπουγάτσα θα χρειαστούμε 3 φύλλα.

Βουτυρώνουμε κάθε φύλλο χωριστά και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο, ζάχαρη και σοκολάτα τριμμένη.

Βάζουμε το ⅓ της κρέμας στην άκρη των 3 φύλλων, σκεπάζουμε με τα πλαϊνά και τυλίγουμε σε πακετάκι την κάθε μπουγάτσα. Τη βουτυρώνουμε με ένα πινέλο.

Βάζουμε τις μπουγάτσες στο ταψί και τις ψήνουμε για 25', μέχρι να ροδίσουν.

Τις τρώμε καυτές, πασπαλισμένες με κακάο και άχνη ζάχαρη (στο πασπάλισμα ή μέσα στην κρέμα προσθέτουμε αν θέλουμε και 1 κ.γλ. κανέλα).

Tip

Στην κρέμα μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι. Αν τη θέλουμε πιο ελαφριά, χρησιμοποιούμε γάλα και κρέμα καρύδας.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.