Follow us

Χαλβαδοπιτάκια με Πορτοκάλι

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δίνει άλλη μια ευκαιρία στον κλασικό χαλβά του μπακάλη.

ΧΑΛΒΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα

1 πακέτο χαλβά βανίλια ή αμύγδαλο

1 μεγάλο πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες μαζί με τη φλούδα και στη συνέχεια στη μέση

κανέλα σκόνη

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Κόβουμε τον χαλβά σε φέτες με πάχος περίπου ½ εκ. και στη συνέχεια στα δύο.

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Απλώνουμε λαδόκολλα στο ρηχό ταψί του φούρνου.

Απλώνουμε στον πάγκο μας τη σφολιάτα και την κόβουμε σε 4 λωρίδες (στις εγκοπές που διπλώνει το πακέτο) και την καθεμιά την κόβουμε στα 2.

Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με 1 φέτα πορτοκάλι και με κομματάκια χαλβά.

Τοποθετούμε τα πιτάκια στο ταψί και τα ψήνουμε στους 180°C για 15' περίπου.

Μόλις είναι έτοιμα, με το σουρωτήρι του τσαγιού τα αχνίζουμε με τη ζάχαρη και τα πασπαλίζουμε με κανέλα.

Να τα δοκιμάσετε αυστηρά ζεστά, καυτά, από τον φούρνο! Η σφολιάτα, όταν μένει, χάνει το τραγανό της και αποκτά μια δυσάρεστη λιπαρή γεύση.

Tip

Αν περισσέψουν, τα ζεσταίνουμε λίγο στον φούρνο πριν τα σερβίρουμε και έτσι τα πιτάκια μας ξαναγίνονται καινούρια.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.