ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπισκοτένια Τούρτα Σοκολάτα

Από τις πιο εύκολες και εντυπωσιακές τούρτες, που δεν χρειάζεται να φτιάξεις παντεσπάνι, ούτε να ανάψεις τον φούρνο.

ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά

2 ποτήρια του νερού γάλα

½ ποτήρι του νερού ζάχαρη

2 κρόκους αβγών

2 κ.σ. κορν φλάουρ

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

2 βανίλιες

80 γρ. κουβερτούρα

250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

2 πακέτα πτι μπερ, ένα με γεύση βανίλια, ένα με σοκολάτα

Για το ντεκόρ

κρέμα σαντιγί (από 250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη)

σος σοκολάτας (με 100 γρ. κουβερτούρα, 100 γρ. κρέμα γάλακτος και 1 κοφτή κ.σ. μέλι)

Εκτέλεση

Σε ένα κατά προτίμηση αντικολλητικό κατσαρόλι βάζουμε το γάλα, τους κρόκους των αβγών, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

Ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθούν. Βάζουμε το κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.

Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας έτσι ώστε να εφάπτεται με την κρέμα και την αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο να κρυώσει.

Ρίχνουμε σε 3 δόσεις την κρέμα γάλακτος στην κρύα κρέμα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθεί και να αφρατέψει το μίγμα.

Γεμίζουμε ανά δύο τα μπισκότα με 1 γεμάτη κ.γλ. κρέμα, φτιάχνοντας σαντουιτσάκια.

Καλύπτουμε με μεβράνη κουζίνας ένα στρογγυλό ταψάκι (με διάμετρο 24 εκ.) και στήνουμε όρθια τα σαντουιτσάκια περιμετρικά, σφιχτά το ένα με το άλλο, ξεκινώντας από τα τοιχώματα και τελειώνοντας με ένα σαντουιτσάκι στην τρύπα που θα μείνει στη μέση.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 1-2 ώρες στο ψυγείο.

Στο μεταξύ, χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγί την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) με την άχνη. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.

Για τη σος, βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει μια βράση και εκτός φωτιάς την ανακατεύουμε καλά με την κουβερτούρα και το μέλι.

Ξεφορμάρουμε το γλυκό σε στρογγυλή πιατέλα και με σπάτουλα το καλύπτουμε παντού (και στα τοιχώματα) με τη σαντιγί. Περιχύνουμε με τη σος σοκολάτα (ρίχνοντας τη σος στο κέντρο του γλυκού) και σερβίρουμε.

Tip

Για την επικάλυψη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φυτική σαντιγί, που στέκεται πολύ πιο καλά, αλλά η γεύση της δεν συγκρίνεται με της "αληθινής”.

Επίσης...

Διπλοσοκολατένιο Σουφλέ

Και με κακάο και με κουβερτούρα, για την πιο έντονη σοκολατένια γεύση.

Κέικ-Τούρτα με Άρωμα Μαστίχα

Ένα πλούσιο σοκολατένιο κέικ, για φανατικούς της σοκολάτας. Σοκολάτα και μέσα και, ακόμα περισσότερη, έξω.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τσιζ Κέικ Φούρνου με Σοκολάτα

Ένα πολύ νόστιμο τσιζ κέικ, με βάση από σοκολατένιο μπισκότο και πλούσια γέμιση από τυρί κρέμα.

Τραγανή Πίτα με Μπανάνα και Σοκολάτα

Ένας αλλιώτικος, σοκολατένιος μπακλαβάς, με τραγανό βουτυράτο φύλλο, που κρύβει μέσα του ζεστή σοκολάτα και φρέσκια μπανάνα.

Κορμός Λευκής Σοκολάτας

Αν και δεν κατατάσσεται ακριβώς στις σοκολάτες, η λευκή σοκολάτα έχει πολλούς φανατικούς φίλους.

Πουτίγκα Σοκολάτας με Σάλτσα Κανέλας

Η σοκολάτα αγαπά όλα τα μπαχαρικά και κυρίως την κανέλα.

Το πιο Γρήγορο Σοκολατένιο Γλυκό

Μια γεύση που φτιάχνεται πανεύκολα και γρήγορα στο σπίτι με μια καλή έτοιμη σφολιάτα.

Γρήγορη Τάρτα Σοκολάτα με Ξηρούς Καρπούς

Δεν θέλει ψήσιμο, δεν θέλει τεχνικές, δεν θέλει κόπο.

Πανεύκολη Μους Σοκολάτα με Γιαούρτι

Ένας καλός φίλος της σοκολάτας είναι το γιαούρτι. Η ελαφρώς ξινούτσικη γεύση του την κάνει πιο ανάλαφρη.

Ο πιο Εύκολος Σοκολατένιος Κορμός

Γίνεται με τέσσερα μόνο υλικά, πολύ γρήγορα και εύκολα. Η κουβερτούρα διαφοροποιεί τη γεύση του από τον κλασικό κορμό με κακάο.

Cup Cakes με Δύο Σοκολάτες

Λευκή και κουβερτούρα, δύο σε ένα! Ό,τι ονειρεύεσαι για ένα πλούσιο και εγγυημένα σοκολατένιο μικρό κεκάκι.

Σοκολατένιες Μπάρες χωρίς Ψήσιμο

Έντονη γεύση σοκολάτας γι' αυτές τις μπάρες που γίνονται γρήγορα και με λίγα υλικά, τα οποία συνήθως έχουμε στο σπίτι.