Follow us

Μπισκοτένια Τούρτα Σοκολάτα

Από τις πιο εύκολες και εντυπωσιακές τούρτες, που δεν χρειάζεται να φτιάξεις παντεσπάνι, ούτε να ανάψεις τον φούρνο.

ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά

2 ποτήρια του νερού γάλα

½ ποτήρι του νερού ζάχαρη

2 κρόκους αβγών

2 κ.σ. κορν φλάουρ

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

2 βανίλιες

80 γρ. κουβερτούρα

250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

2 πακέτα πτι μπερ, ένα με γεύση βανίλια, ένα με σοκολάτα

Για το ντεκόρ

κρέμα σαντιγί (από 250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη)

σος σοκολάτας (με 100 γρ. κουβερτούρα, 100 γρ. κρέμα γάλακτος και 1 κοφτή κ.σ. μέλι)

Εκτέλεση

Σε ένα κατά προτίμηση αντικολλητικό κατσαρόλι βάζουμε το γάλα, τους κρόκους των αβγών, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

Ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθούν. Βάζουμε το κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.

Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας έτσι ώστε να εφάπτεται με την κρέμα και την αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο να κρυώσει.

Ρίχνουμε σε 3 δόσεις την κρέμα γάλακτος στην κρύα κρέμα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθεί και να αφρατέψει το μίγμα.

Γεμίζουμε ανά δύο τα μπισκότα με 1 γεμάτη κ.γλ. κρέμα, φτιάχνοντας σαντουιτσάκια.

Καλύπτουμε με μεβράνη κουζίνας ένα στρογγυλό ταψάκι (με διάμετρο 24 εκ.) και στήνουμε όρθια τα σαντουιτσάκια περιμετρικά, σφιχτά το ένα με το άλλο, ξεκινώντας από τα τοιχώματα και τελειώνοντας με ένα σαντουιτσάκι στην τρύπα που θα μείνει στη μέση.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 1-2 ώρες στο ψυγείο.

Στο μεταξύ, χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγί την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) με την άχνη. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.

Για τη σος, βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει μια βράση και εκτός φωτιάς την ανακατεύουμε καλά με την κουβερτούρα και το μέλι.

Ξεφορμάρουμε το γλυκό σε στρογγυλή πιατέλα και με σπάτουλα το καλύπτουμε παντού (και στα τοιχώματα) με τη σαντιγί. Περιχύνουμε με τη σος σοκολάτα (ρίχνοντας τη σος στο κέντρο του γλυκού) και σερβίρουμε.

Tip

Για την επικάλυψη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φυτική σαντιγί, που στέκεται πολύ πιο καλά, αλλά η γεύση της δεν συγκρίνεται με της "αληθινής”.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.