ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπισκοτένια Τούρτα Σοκολάτα

Από τις πιο εύκολες και εντυπωσιακές τούρτες, που δεν χρειάζεται να φτιάξεις παντεσπάνι, ούτε να ανάψεις τον φούρνο.

ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά

2 ποτήρια του νερού γάλα

½ ποτήρι του νερού ζάχαρη

2 κρόκους αβγών

2 κ.σ. κορν φλάουρ

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

2 βανίλιες

80 γρ. κουβερτούρα

250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

2 πακέτα πτι μπερ, ένα με γεύση βανίλια, ένα με σοκολάτα

Για το ντεκόρ

κρέμα σαντιγί (από 250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη)

σος σοκολάτας (με 100 γρ. κουβερτούρα, 100 γρ. κρέμα γάλακτος και 1 κοφτή κ.σ. μέλι)

Εκτέλεση

Σε ένα κατά προτίμηση αντικολλητικό κατσαρόλι βάζουμε το γάλα, τους κρόκους των αβγών, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

Ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθούν. Βάζουμε το κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.

Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας έτσι ώστε να εφάπτεται με την κρέμα και την αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο να κρυώσει.

Ρίχνουμε σε 3 δόσεις την κρέμα γάλακτος στην κρύα κρέμα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθεί και να αφρατέψει το μίγμα.

Γεμίζουμε ανά δύο τα μπισκότα με 1 γεμάτη κ.γλ. κρέμα, φτιάχνοντας σαντουιτσάκια.

Καλύπτουμε με μεβράνη κουζίνας ένα στρογγυλό ταψάκι (με διάμετρο 24 εκ.) και στήνουμε όρθια τα σαντουιτσάκια περιμετρικά, σφιχτά το ένα με το άλλο, ξεκινώντας από τα τοιχώματα και τελειώνοντας με ένα σαντουιτσάκι στην τρύπα που θα μείνει στη μέση.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 1-2 ώρες στο ψυγείο.

Στο μεταξύ, χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγί την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) με την άχνη. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.

Για τη σος, βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει μια βράση και εκτός φωτιάς την ανακατεύουμε καλά με την κουβερτούρα και το μέλι.

Ξεφορμάρουμε το γλυκό σε στρογγυλή πιατέλα και με σπάτουλα το καλύπτουμε παντού (και στα τοιχώματα) με τη σαντιγί. Περιχύνουμε με τη σος σοκολάτα (ρίχνοντας τη σος στο κέντρο του γλυκού) και σερβίρουμε.

Tip

Για την επικάλυψη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φυτική σαντιγί, που στέκεται πολύ πιο καλά, αλλά η γεύση της δεν συγκρίνεται με της "αληθινής”.

Επίσης...

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Brownies με Μαύρη Μπίρα

Μία νόστιμη συνταγή για brownies με μαύρη μπίρα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Βιεννέζικο Κέικ με Πορτοκάλι, Σταφίδες και Κουκουνάρι

Ένα κέικ που όλοι υποδέχονται με τεράστιο ενθουσιασμό.

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

Εδώ η σοκολάτα γίνεται ανάλαφρη σαν πούπουλο, με μία ξινούτσικη τσαχπινιά από γιαούρτι.

Σοκολατόπιτα Γεμιστή

Η συνταγή για γεμιστή σοκολατόπιτα.

Σοκολατένια Πίτα με Κάστανο

Η συνταγή για σοκολατένια πίτα με κάστανο.

Κορμός με Μπισκότα

Η συνταγή για κορμό με μπισκότα.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας

Πώς θα φτιάξετε νηστίσιμο κέικ σοκολάτας.

Brownies με Βανίλια

Πώς θα φτιάξεις τα μάλλον πιο επικά brownies που υπάρχουν.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.

Κέικ με Δύο Σοκολάτες

Πώς θα φτιάξεις ένα ξεχωριστό κέικ με δύο είδη σοκολάτας.