Follow us

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΚΑΙ ΟΥΖΟ

Υλικά

750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ποτήρι ελαιόλαδο με απαλή γεύση

1 ποτήρι ζάχαρη

3 αβγά

1 ποτήρι γάλα

3 κ.σ. ούζο

2 κ.γλ. σόδα

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ. γλυκάνισο

1 κρόκο αβγού για την κρούστα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C βαθμούς και απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο ρηχό ταψί του φούρνου.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, το ούζο, το ξύσμα λεμονιού, τη σόδα διαλυμένη στον χυμό λεμονιού, το γλυκάνισο και το αλεύρι.

Ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε τρία φραντζολάκια και τα βάζουμε στο ταψί.

Τα χαράζουμε σχεδόν μέχρι κάτω με κοφτερό μαχαίρι.

Χτυπάμε τον κρόκο του αβγού με 1 κ.σ. νερό και τον απλώνουμε με πινέλο στην επιφάνεια. Ψήνουμε για 30'.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, χωρίζουμε με μαχαίρι τα παξιμαδάκια εκεί που τα χαράξαμε και ψήνουμε για άλλα 15'.

Tip

Σε όλα τα παραδοσιακά κουλουράκια, παξιμαδάκια και ψωμιά δεν μπορείς να ορίσεις ακριβή ποσότητα στο αλεύρι. Παίζουν ρόλο η μάρκα, αλλά και η εποχή του χρόνου και ο καιρός.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.