ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι γιαούρτι παραδοσιακό ή στραγγιστό

2 βανίλιες

1 ποτήρι αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα, με τη φλούδα

περίπου 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με σύρμα τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, τα αμύγδαλα και στο τέλος λίγο λίγο το αλεύρι.

Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε 15' να ξεκουραστεί.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου. Ζυμώνουμε τρία στενά φραντζολάκια και τα χαράζουμε σε φετάκια, αλλά όχι ως κάτω στη βάση!

Ψήνουμε για 25'.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και με μαχαίρι χωρίζουμε τα παξιμαδάκια εκεί που τα χαράξαμε.

Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 10'-15'.

Tip

Μην ξεγελαστείτε και τα παραψήσετε: θα στερεοποιηθούν εντελώς όταν κρυώσουν. Αντί για αμύγδαλο, μπορείτε να βάλετε καρύδι, φουντούκι ή φιστίκι Αιγίνης ανάλατο.

Επίσης...

Μπάρες με Μέλι και Ταχίνι

Ιδανικές για το πρωινό, όταν βιάζεσαι και δεν έχεις χρόνο να ετοιμάσεις κάτι θρεπτικό και νόστιμο.

Μπισκοτάκια με Φιστικοβούτυρο και Φιστίκια

Να τα κάνετε με αλμυρό αράπικο φιστίκι. Είναι απίστευτο πόσο ταιριάζει το λίγο αλμυρό, που κοντράρει με τη ζάχαρη.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπισκοτάκια με Σφολιάτα και Μήλο

Διαφορετικά μπισκοτάκια, χωρίς ζύμη, που γίνονται στα γρήγορα, τραγανά και καραμελωμένα χάρη στο μήλο.

Μπάρες με Λευκή Σοκολάτα και Μπισκότο

Μπάρες σαν ένα μαγικό γλυκό, με όλη την απόλαυση της λευκής σοκολάτας, του τυριού κρέμας, του ζαχαρούχου και του μπισκότου.

Σοκολατο-Αμυγδαλένια Μπισκότα χωρίς Ψήσιμο

Τα σοκολατένια μπισκότα που κρατούν ατόφια τη σοκολατένια γεύση τους και δεν χρειάζονται ψήσιμο.

Μπισκότα με Φιστικοβούτυρο και Σοκολάτα

Πλούσια γεύση, αρώματα και τραγανή υφή: μπισκοτάκια που γίνονται στο φτερό, ψήνονται σε 10' και τρώγονται μετά μανίας.

Μαλακά Κούκις με Σοκολάτα και Καρύδι

Βολικά, πανεύκολα και πεντανόστιμα κούκις, αφού ανάλογα με το ψήσιμο γίνονται μαλακά ή τραγανά.

Τραγανή Ρυζογκοφρέτα με Ζεστό Χαλβά

Πώς θα φτιάξεις τραγανή ρυζογκοφρέτα με ζεστό χαλβά.

Τα πιο Εύκολα Ρολάκια Κανέλας

Η συνταγή για τα πιο εύκολα ρολάκια κανέλας.

Κουλουράκια με Ούζο και Μανταρίνι

Πώς θα φτιάξεις κουλουράκια με ούζο και μανταρίνι.

Τα Λαδοκουλουράκια του Βόλου

Πώς θα φτιάξεις τα λαδοκουλουράκια του Βόλου

Μπισκότα με Σοκολάτα και Ξηρούς Καρπούς

Η συνταγή για μπισκότα με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.