ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΑ

Υλικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

2 κ.γλ. σόδα

2 βανίλιες

περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη με το λάδι.

Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη σόδα και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας, μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλά στο χέρι.

Την αφήνουμε 15' να ξεκουραστεί.

Πλάθουμε τρία στενά φραντζολάκια και τα απλώνουμε στο ρηχό ταψί του φούρνου, αφού το στρώσουμε με χαρτί ψησίματος.

Τα χαράζουμε με μαχαίρι (όχι μέχρι κάτω!) σε φετάκια και ψήνουμε για 25'.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και κόβουμε τα παξιμαδάκια εκεί που τα έχουμε χαράξει.

Τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για άλλα 10'.

Tip

Για ευκολία, πάρτε πρώτα το ξύσμα και μετά στύψτε τα πορτοκάλια. Μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με σουσάμι ή με μαυροκούκι, αν μας αρέσει το έντονο άρωμά του.

Επίσης...

Φεγγαράκια

Πώς θα φτιάξετε φεγγαράκια.

Μπισκότα με Μαρμελάδα

Η συνταγή για μπισκότα με μαρμελάδα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τρούφες με Μπισκότα

Πώς θα φτιάξετε τρούφες με μπισκότα.

Κορμός με Μπισκότα

Η συνταγή για κορμό με μπισκότα.

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικα Γεμιστά Μπισκότα με Μέλι

Η συνταγή για χριστουγεννιάτικα γεμιστά μπισκότα με μέλι.

Μπουκιές με Νέκταρ Τριαντάφυλλου

Πώς θα φτιάξετε μπουκιές με νέκταρ τριαντάφυλλου (ροδόνερο).

Αγγελικά Μάτια

Η συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο γλυκό.

Καρυδάκια

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καρυδάκια.

Τρουφάκια με Αποξηραμένα Φρούτα και Μαρμελάδα

Η συνταγή για τρουφάκια με αποξηραμένα φρούτα και μαρμελάδα.

Φιογκάκια

Πώς θα φτιάξετε φιογκάκια.

Χριστουγεννιάτικα Μπαλάκια

Πώς θα φτιάξετε χριστουγεννιάτικα μπαλάκια.