ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.

ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. σόδα

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.γλ. κανέλα σκόνη

½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη

1 κούπα αμύγδαλο με τη φλούδα χοντροσπασμένο

1 κούπα ελαιόλαδο

½ κούπα ζάχαρη

½ κούπα χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

2 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το γαρίφαλο, την κανέλα, το αμύγδαλο, το ξύσμα, τη σόδα και τo μπέικιν.

Σε άλλη λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ρίχνουμε το μίγμα του αλευριού στο μίγμα του λαδιού και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη, που να μην κολλάει στα δάχτυλα.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα 3 και πλάθουμε 3 ρολά πάχους 3 εκ. το καθένα.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου και μεταφέρουμε εκεί τα ρολά.

Με κοφτερό μαχαίρι τα χαράζουμε σε φέτες (όχι εντελώς μέχρι κάτω), υπολογίζοντας ότι κάθε ρολό πρέπει να δώσει 13-14 φετούλες. Ψήνουμε για 20', μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα το κάθε ρολό.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και με μαχαίρι χωρίζουμε τα ρολά σε φέτες εκεί που τα έχουμε χαράξει.

Τις απλώνουμε στο χαρτί και ξαναψήνουμε στους 160°C, μέχρι να στεγνώσουν και να ροδίσουν ελαφρά τα παξιμαδάκια.

Tip

Θα σκληρύνουν εντελώς όταν κρυώσουν, οπότε μην ξεγελαστείτε και τα παραψήσετε! Προτιμήσετε ελαιόλαδο με πολύ απαλή γεύση.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Τηγανητά Κουλουράκια

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη. Γρήγορα και διαφορετικά κουλουράκια, χωρίς να ανάψεις τον φούρνο.