ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.

ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. σόδα

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.γλ. κανέλα σκόνη

½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη

1 κούπα αμύγδαλο με τη φλούδα χοντροσπασμένο

1 κούπα ελαιόλαδο

½ κούπα ζάχαρη

½ κούπα χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

2 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το γαρίφαλο, την κανέλα, το αμύγδαλο, το ξύσμα, τη σόδα και τo μπέικιν.

Σε άλλη λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ρίχνουμε το μίγμα του αλευριού στο μίγμα του λαδιού και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη, που να μην κολλάει στα δάχτυλα.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα 3 και πλάθουμε 3 ρολά πάχους 3 εκ. το καθένα.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου και μεταφέρουμε εκεί τα ρολά.

Με κοφτερό μαχαίρι τα χαράζουμε σε φέτες (όχι εντελώς μέχρι κάτω), υπολογίζοντας ότι κάθε ρολό πρέπει να δώσει 13-14 φετούλες. Ψήνουμε για 20', μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα το κάθε ρολό.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και με μαχαίρι χωρίζουμε τα ρολά σε φέτες εκεί που τα έχουμε χαράξει.

Τις απλώνουμε στο χαρτί και ξαναψήνουμε στους 160°C, μέχρι να στεγνώσουν και να ροδίσουν ελαφρά τα παξιμαδάκια.

Tip

Θα σκληρύνουν εντελώς όταν κρυώσουν, οπότε μην ξεγελαστείτε και τα παραψήσετε! Προτιμήσετε ελαιόλαδο με πολύ απαλή γεύση.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.