ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τηγανητά Κουλουράκια

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη. Γρήγορα και διαφορετικά κουλουράκια, χωρίς να ανάψεις τον φούρνο.

ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Υλικά

περίπου 500 γρ. αλεύρι

25 γρ. νωπή μαγιά

1 κοφτό κ.γλ. αλάτι

1 ποτήρι γάλα

½ ποτήρι ζάχαρη

½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

3 κ.σ. κονιάκ ή ρακή

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.γλ. κανέλα

1 ποτήρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα, κανέλα σκόνη & ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό.

Προσθέτουμε το αλεύρι και όσο χλιαρό νερό πάρει για να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ζυμάρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Προσθέτουμε μετά και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη.

Αν κολλάει λίγο στο χέρι, ακόμα καλύτερα. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για ½ ώρα με 45' να φουσκώσει.

Πλάθουμε μικρά κουλουράκια.

Σε κατσαρόλι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουνε τα κουλουράκια, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη (κρυσταλλική ή άχνη), κανέλα και καρύδια και σερβίρουμε.

Tip

Αντί για καρύδι, πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένο αμύγδαλο (με τη φλούδα) ή φουντούκι.

Επίσης...

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.

Τα Κρασοκούλουρα

Από τα πιο κλασικά και νόστιμα κουλουράκια της γιαγιάς, φτιάχνονται πανεύκολα και μοσχοβολούν.

Κουλουράκια με Ταχίνι, Λεμόνι και Σουσάμι

Αρωματικά, υγιεινά και γεμάτα θρεπτική αξία, χάρη στο ταχίνι και στο σουσάμι.