Follow us

Κουλουράκια Κανελάτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κανελάτα κουλουράκια.

ΚΑΝΕΛΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Υλικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο με πολύ απαλή γεύση (ή σπορέλαιο)

½ ποτήρι ζάχαρη

2 ποτήρια ζουμί από κανέλα βρασμένη (4 ξυλαράκια κανέλας)

2 κ.γλ. κανέλα σκόνη

4 κ.σ. κονιάκ

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κοφτό κ.γλ. αμμωνία

περίπου 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή όσο πάρει)

Εκτέλεση

Σε ένα μπρίκι βάζουμε 2½ ποτήρια νερό μαζί με τα ξυλάκια κανέλας και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15'. Στραγγίζουμε και πετάμε τα κανελόξυλα.

Αφήνουμε το κανελόνερο να χλιάνει.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με το χέρι μας το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κανελόνερο, την κανέλα σκόνη, το κονιάκ, το αλεύρι με το μπέικιν και την αμμωνία.

Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη, που να πλάθεται χωρίς να κολλάει στα δάχτυλά μας (καλύτερα να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι). Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αραδιάζουμε με κενά στο ταψί, γιατί θα φουσκώσουν και δεν θέλουμε να κολλήσουν. Ψήνουμε για 20'.

Tip

Τη στιγμή που βγαίνουν από τον φούρνο δεν είναι ακριβώς στερεά, αλλά θα σφίξουν όταν κρυώσουν, γι'αυτό μην ξεγελαστείτε και τα παραψήσετε.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.