ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κουλουράκια Κανελάτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κανελάτα κουλουράκια.

ΚΑΝΕΛΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Υλικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο με πολύ απαλή γεύση (ή σπορέλαιο)

½ ποτήρι ζάχαρη

2 ποτήρια ζουμί από κανέλα βρασμένη (4 ξυλαράκια κανέλας)

2 κ.γλ. κανέλα σκόνη

4 κ.σ. κονιάκ

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κοφτό κ.γλ. αμμωνία

περίπου 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή όσο πάρει)

Εκτέλεση

Σε ένα μπρίκι βάζουμε 2½ ποτήρια νερό μαζί με τα ξυλάκια κανέλας και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15'. Στραγγίζουμε και πετάμε τα κανελόξυλα.

Αφήνουμε το κανελόνερο να χλιάνει.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με το χέρι μας το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κανελόνερο, την κανέλα σκόνη, το κονιάκ, το αλεύρι με το μπέικιν και την αμμωνία.

Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη, που να πλάθεται χωρίς να κολλάει στα δάχτυλά μας (καλύτερα να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι). Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αραδιάζουμε με κενά στο ταψί, γιατί θα φουσκώσουν και δεν θέλουμε να κολλήσουν. Ψήνουμε για 20'.

Tip

Τη στιγμή που βγαίνουν από τον φούρνο δεν είναι ακριβώς στερεά, αλλά θα σφίξουν όταν κρυώσουν, γι'αυτό μην ξεγελαστείτε και τα παραψήσετε.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.