ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μαρμελάδα Ακτινίδιο

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μαρμελάδα ακτινίδιο.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ

Υλικά

500 γρ. ακτινίδια ώριμα

400 γρ. ζάχαρη

3-4 σταγόνες λεμόνι

1 βανίλια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ώριμα ακτινίδια και τα κόβουμε κομμάτια.

Τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε εύκολα με το εργαλείο του πουρέ.

Προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι καφέ νερό, τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν. Το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 10 λεπτά.

Όταν αφρίσει αφαιρούμε τον λευκό αφρό με ένα κουτάλι να μείνει καθαρή η μαρμελάδα.

Προσθέτουμε τις σταγόνες λεμονιού και σιγοβράζουμε άλλα 5 λεπτά.

Αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με Καραμελωμένα Σύκα

Γίνεται γρήγορα και με ελάχιστα υλικά και η γεύση της δεν παίζεται.

Η πιο Φινετσάτη Μουσταλευριά

Αυτή η συνταγή κάνει την πιο τρεμουλιαστή μουσταλευριά, με υφή σαν ανάλαφρο ζελέ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.

Σουφλέ Λεμόνι

Άλλο ένα κλασικό σουφλέ, που παλιότερα συνήθιζαν οι μαμάδες στα καλέσματα για τσάι ή καφέ.

Ζεστό Σουφλέ με Φρούτα

Ένα ανάλαφρο, σαν σύννεφο, καταπληκτικό σουφλέ, που φτιάχνεται με φράουλες, μίγμα από κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, ροδάκινο ή βερίκοκο, αλλά και με πολλά ακόμα φρούτα.

Στρούντελ με Δαμάσκηνα

Ένα από τα γλυκά με ήπια γλύκα, ξινούτσικη γεύση του δαμάσκηνου και το άρωμα.

Cup Cakes Λεμόνι με Γλάσο

Όσα κέικ και να δοκιμάσεις, το φρέσκο άρωμα του λεμονιού θα μαγειρεύει πάντα το πιο αγαπημένο κέικ.

Αιθέρια Κρέμα με Σοκολάτα και Μπανάνα

Μια κρέμα λεπτεπίλεπτη σαν δαντέλα, ελαφριά και με βελούδινη υφή.

Σιροπιαστά Μηλοπιτάκια

Από τα νοστιμότερα μηλοπιτάκια, που γίνονται πανεύκολα και γρήγορα χάρη στην έτοιμη σφολιάτα.

Μηλόπιτα-Κέικ με Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Οι πιο αγαπημένες μηλόπιτες είναι οι εύκολες, αυτές που γίνονται με ένα ανακάτεμα. Σαν αυτή εδώ.

Μηλόπιτα με Χαλβά του Μπακάλη

Το πορτοκάλι και το μήλο ταιριάζουν εξαιρετικά με τον χαλβά.