ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκό Κουταλιού Ντοματάκι

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κουταλιού ντοματάκι.

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ

Υλικά

1.300 γρ. ντοματάκια

1.300 γρ. ζάχαρη

1 φλιτζ. νερό

2 κουταλάκια χυμό λεμονιού

λίγη μαστίχα

ανάλογα φουντούκια

αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση

Διαλέγουμε ντοματάκια μικρά χωρίς σπόρους κατάλληλα για, γλυκό.

Τα ζεματάμε σε βραστό νερό (τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει επί 1 λεπτό), τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε.

Αραδιάζουμε τα ντοματάκια σε πιατέλα κατά σειρές και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη.

Τα αφήνουμε να μείνουν έτσι επί 24 ώρες. Τότε μαζεύουμε το νερό, που άφησαν τα ντοματάκια και βρέχουμε μ` αυτό τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε ακόμη ένα φλιτζ. νερό και βράζουμε επί 15 λεπτά. Μπήγουμε σε κάθε ντοματάκι ένα φουντούκι ή αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και τα ρίχνουμε στο σιρόπι να βράσουν 2-3 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να μείνει μέχρι την επομένη.

Ξαναβάζουμε στη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε να δέσει το γλυκό καλά.

Ρίχνουμε τη μαστίχα και το γλυκάνισο, αφήνουμε να μισοκρυώσει και γεμίζουμε τα βάζα.

Σημ.: Η ζάχαρη που θα πασπαλίσουμε τα ντοματάκια, δεν θα είναι από τα 1.300 γρ. που υπολογίζεται ξεχωριστά.

Επίσης...

Μπακλαβάς

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακλαβά.

Γεμιστή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη γεμιστή καρυδόπιτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μυρμηγκάτο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μυρμηγκάτο.

Γλυκό Ταψιού με Καρύδια

Η συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό ταψιού με καρύδια.

Σμιγδαλόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σιμιγδαλόπιτα.

Πολίτικο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο πολίτικο.

Σταφιδόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σταφιδόπιτα.

Σαλιγκαρο-γλυκό

Η συνταγή για το πιο νόστιμο σαλιγκαρο-γλυκό.

Χαλβάς Φούρνου σαν Ραβανί

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο και εναλλακτικό χαλβά φούρνου.

Βουτυρένια Μπουγάτσα

Η συνταγή για μία βουτυρένια μπουγάτσα στο πι και φι.

Αμυγδαλόπιτα Πανεύκολη με Σφολιάτα

Η συνταγή για μία πανεύκολη αμυγδαλόπιτα με σφολιάτα.

Ρυζογλυκό

Η συνταγή για ένα υπέροχο ρυζογλυκό.