ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκό Κουταλιού Ντοματάκι

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κουταλιού ντοματάκι.

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ

Υλικά

1.300 γρ. ντοματάκια

1.300 γρ. ζάχαρη

1 φλιτζ. νερό

2 κουταλάκια χυμό λεμονιού

λίγη μαστίχα

ανάλογα φουντούκια

αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση

Διαλέγουμε ντοματάκια μικρά χωρίς σπόρους κατάλληλα για, γλυκό.

Τα ζεματάμε σε βραστό νερό (τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει επί 1 λεπτό), τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε.

Αραδιάζουμε τα ντοματάκια σε πιατέλα κατά σειρές και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη.

Τα αφήνουμε να μείνουν έτσι επί 24 ώρες. Τότε μαζεύουμε το νερό, που άφησαν τα ντοματάκια και βρέχουμε μ` αυτό τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε ακόμη ένα φλιτζ. νερό και βράζουμε επί 15 λεπτά. Μπήγουμε σε κάθε ντοματάκι ένα φουντούκι ή αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και τα ρίχνουμε στο σιρόπι να βράσουν 2-3 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να μείνει μέχρι την επομένη.

Ξαναβάζουμε στη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε να δέσει το γλυκό καλά.

Ρίχνουμε τη μαστίχα και το γλυκάνισο, αφήνουμε να μισοκρυώσει και γεμίζουμε τα βάζα.

Σημ.: Η ζάχαρη που θα πασπαλίσουμε τα ντοματάκια, δεν θα είναι από τα 1.300 γρ. που υπολογίζεται ξεχωριστά.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.