Follow us

Γλυκό του Κουταλιού Κίτρο

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού κίτρο.

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΙΤΡΟ

Υλικά

1 κιλό φλούδες κίτρου

1 κιλό ζάχαρη

1 1/2 ποτήρι νερό

χυμό 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση

Ξύνουμε ελαφρά τα κίτρα, τα ξεπλένουμε καλά και αφαιρούμε τις φλούδες τους με κοφτερό, μυτερό μαχαίρι.

Κόβουμε τις φλούδες σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετούμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά.

Στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε το βράσιμο για δύο ακόμη φορές.

Στραγγίζουμε και απλώνουμε τις φλούδες πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν για 2 έως 3 ώρες. Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 5-10 λεπτά.

Προσθέτουμε φλούδες και συνεχίζουμε το βρασμό για 5 λεπτά.

Αφήνουμε για 24 ώρες και ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και μοιράζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.