ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καρυδάκι στο Κουτάλι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό καρυδάκι στο κουτάλι.

ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ

Υλικά

1 κιλό καρυδάκια μικρά και τρυφερά

1 κιλό ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

λεμόνι

γαρίφαλα

ασβέστη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καρυδάκια (προσοχή μόνο με γάντια γιατί θα μαυρίσουν τα χέρια σας) και τα τρυπάμε με μια χοντρή βελόνα.

Αν δεν τρυπιέται εύκολα δεν είναι κατάλληλο για γλυκό γιατί θα είναι σκληρό.

Τοποθετούμε τα καρυδάκια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό για 3 μέρες αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα.

Φτιάχνουμε ένα αραιό διάλυμα ασβέστη νερό (ασβεστόνερο) και τοποθετούμε σε αυτό τα καρυδάκια για 2 ώρες.

Ξεπλένουμε καλά από το ασβεστόνερο και τα βράζουμε 5 διαδοχικές φορές από πέντε λεπτά για να ξεπικρίσουν.

Αφήνουμε τα καρυδάκια πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν 2-3 ώρες.

Καρφώνουμε ένα γαρίφαλο στο καθένα καρυδάκι (αν δεν σας αρέσει πολύ η γεύση του γαρίφαλου βάλτε σε μια γάζα λίγα γαρίφαλα τοποθετήστε τα στην κατσαρόλα με το γλυκό και στο τέλος πετάξτε τα).

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα καρυδάκια. Βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει.

Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι.

Αφήνουμε το γλυκό για 24 ώρες στην κατσαρόλα και αν δεν έχει δέσει καλά το ξαναβράζουμε την επόμενη.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.