ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σάμαλι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο παραδοσιακό σάμαλι.

ΣΑΜΑΛΙ

Υλικά

1 ½ φλιτζ. ζάχαρη

2 κ.γ. σόδα

1 φλιτζ. νερό

500 γρ. σιμιγδάλι (χοντρό)

3 κεσεδάκια γιαούρτι

ξύσμα από μισό λεμόνι και πορτοκάλι

1 βανίλια

Για το σιρόπι:

4 φλιτζ. νερό

4 φλιτζ. ζάχαρη

φλούδα από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας το νερό, τη σόδα, το ξύσμα, τη βανίλια και το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε για 2 λεπτά με σύρμα, βουτυρώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε το γλυκό μας και ψήνουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά.

Όταν σιροπιάσουμε το γλυκό μας, θα πρέπει το σιρόπι να είναι ζεστό και το γλυκό χλιαρό.

Αν θέλουμε, μπορούμε να το πασπαλίσουμε με χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Επίσης...

Η Μελαχρινή

Πήρε το όνομά της από το σκούρο χρώμα που της δίνει το κακάο.

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.