ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σάμαλι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο παραδοσιακό σάμαλι.

ΣΑΜΑΛΙ

Υλικά

1 ½ φλιτζ. ζάχαρη

2 κ.γ. σόδα

1 φλιτζ. νερό

500 γρ. σιμιγδάλι (χοντρό)

3 κεσεδάκια γιαούρτι

ξύσμα από μισό λεμόνι και πορτοκάλι

1 βανίλια

Για το σιρόπι:

4 φλιτζ. νερό

4 φλιτζ. ζάχαρη

φλούδα από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας το νερό, τη σόδα, το ξύσμα, τη βανίλια και το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε για 2 λεπτά με σύρμα, βουτυρώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε το γλυκό μας και ψήνουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά.

Όταν σιροπιάσουμε το γλυκό μας, θα πρέπει το σιρόπι να είναι ζεστό και το γλυκό χλιαρό.

Αν θέλουμε, μπορούμε να το πασπαλίσουμε με χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.