ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πορτοκαλόπιτα Σουρωτή με Άρωμα Μαστίχας

Η συνταγή για πορτοκαλόπιτα σουρωτή με άρωμα μαστίχας.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

Υλικά

Για το μείγμα:

500 γρ. φύλλο κρούστας

3 αυγά

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό

1 φλιτζάνι λάδι σπορέλαιο ή ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

1 κ. σ. βούτυρο

1 βανίλια

1 κ. γ. κοπανισμένη μαστίχα

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι:

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

1 ½ φλιτζάνια νερό

2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά του μίγματος μαζί, εκτός από το ξύσμα που το ρίχνουμε το τέλος.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μακρόστενο πυρέξ όπου υπολογίζουμε να χωράνε κατά πλάτος.

Ανοίγουμε τα φύλλα, τα σουρώνουμε κατά μήκος.

Τα βουτάμε στο μίγμα να βραχούν καλά. Βάζουμε τα φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί σουρωμένα.

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

Περιχύνουμε τα φύλλα στο ταψί με το μίγμα που μας έμεινε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει πολύ καλά.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να βράσουν για 5 λεπτά μετά την πρώτη βράση.

Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Αφήνουμε να κρυώσει η πορτοκαλόπιτα και σερβίρουμε.

Επίσης...

Μανταρινόπιτα με Λάδι

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μανταρινόπιτα με λάδι.

Κολοκυθόπιτα Γλυκιά με Καρύδια και Σταφίδες

Η συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα με καρύδια και σταφίδες.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μηλοπιτάκια με Σπιτική Ζύμη

Πώς θα φτιάξετε σπιτικά μηλοπιτάκια.

Μικρά Κέικ με Ξερά Σύκα

Η συνταγή για μικρά κέικ με ξερά σύκα.

Μήλα Ψητά με Γρεναδίνη

Εύκολο και εντυπωσιακό, στο χρώμα του πάθους, σερβιρισμένο με σαντιγί.

Μους Σοκολάτα-Περγαμόντο

Η σοκολατένια μους μπορεί να δανειστεί δεκάδες αρώματα, ανάλογα με τα υλικά που θα της προσθέσεις.

Πανεύκολη Καλοκαιρινή Τούρτα

Η συνταγή για μία άκρως καλοκαιρινή και πανεύκολη τούρτα.

Τούρτα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τούρτα πορτοκαλιού.

Pancakes Γεμιστά με Μπανάνα

Η κρυμμένη μπανάνα είναι μια έκπληξη γεμάτη άρωμα σε αυτά τα pancakes και η πραλίνα με το φιστίκι στο σερβίρισμα τα απογειώνει.

Πουτίγκα με Κρουασάν, Πραλίνα και Αχλάδι

Ένα μαγικό γλυκό που γίνεται πανεύκολα, με την κάθε μπουκιά να λιώνει στο στόμα, γεμάτη από την καυτή πραλίνα και την αρωματική δροσιά του αχλαδιού.

Γλυκιά Ομελέτα με Μήλα

Μοιάζει με σουφλέ και γίνεται γρήγορα και εύκολα. Το μυστικό είναι να τη φας ζεστή από τον φούρνο, αφράτη και ανάλαφρη σαν σύννεφο.

Μπουγάτσα με Μπανάνα και Κακάο

Το παραδοσιακό ελληνικό πρωινό μοσχοβολά μπουγάτσα ή τυρόπιτα. Αλλάζοντας λίγο τη συνταγή, η κλασική μπουγάτσα πλημμυρίζει από αρώματα μπανάνας και κακάο.