ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κέικ Λεμονιού με Σιρόπι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο κέικ λεμονιού με σιρόπι.

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ

Υλικά

5 αυγά

225 γρ βούτυρο μαλακό

1 ½ κούπα ζάχαρη

1 ½ κούπα γιαούρτι

500 γρ. αλεύρι φαρίνα

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από 2 λεμόνια

Για το σιρόπι:

2 ½ κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

χυμό 1/2 λεμονιού

φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο (πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε έως ότου ασπρίσουν καλά.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και περιμένουμε ν’ απορροφηθεί το κάθε αυγό στο μίγμα, για να ρίξουμε το επόμενο.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, το αλάτι χτυπάμε ελαφρά και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν.

Χτυπάμε για πολύ λίγο και ρίχνουμε το κέικ μας, σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 28 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Πριν βγάλουμε το κέικ μας ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί καλά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Όταν πάρει βράση το σιρόπι μας αφήνουμε για πέντε λεπτά.

Τρυπάμε την επιφάνεια του γλυκού μας με ξύλο για σουβλάκια σε πολλά σημεία και με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι στο κρύο γλυκό μας.

Αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει καλά όλο το σιρόπι και σερβίρουμε. Όσο περισσέψει διατηρείται για αρκετές μέρες στο ψυγείο.

Επίσης...

Κέικ με Άρωμα Λεμόνι, Καφέ, Μήλο και Πικραμύγδαλο

Ένα εύκολο και εντελώς διαφορετικό κέικ, που κατορθώνει να συνδυάσει πολλές πρωτόγνωρες εμπειρίες νοστιμιάς με μια πανεύκολη τεχνική.

Κέικ με Μήλα και Κακάο

Ένα ελαφρύ, διαφορετικό, αλλά πανεύκολο κέικ, που δεν χρειάζεται μίξερ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κέικ με Αχλάδι και Σοκολάτα

Ιδανική λύση για τα υπερώριμα αχλάδια: όσο πιο ώριμα τόσο πιο υγρό και αφράτο βγαίνει αυτό το κέικ και, κυρίως, πιο αρωματικό.

Η Σταφιδόπιτα

Γίνεται γρήγορα και εύκολα.

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Η Αμυγδαλόπιτα

Μπορεί η καρυδόπιτα να είναι πιο δημοφιλής, όμως η αμυγδαλόπιτα είναι πιο φινετσάτη και πιο διακριτική στη γεύση της.

Το Ινδοκάρυδο

Για τους εραστές της ινδικής καρύδας, το πιο παραδοσιακό, κλασικό και αγαπημένο γλυκό. Ηδονικά σιροπιαστό και εξωτικό, με καρύδα μέσα και έξω.

Cup Cakes με Δύο Σοκολάτες

Λευκή και κουβερτούρα, δύο σε ένα! Ό,τι ονειρεύεσαι για ένα πλούσιο και εγγυημένα σοκολατένιο μικρό κεκάκι.

Σιροπιαστή Καρυδόπιτα με Σταφίδες

Τα παραδοσιακά γλυκά του ταψιού είναι από τα πιο υγιεινά και υπέροχα, ειδικά αν απουσιάζει από αυτά η ζάχαρη.

Κέικ με Μήλο και Κανέλα

Το μήλο με την κανέλα είναι ένας κλασικός συνδυασμός που φτιάχνει τα πιο ωραία χειμωνιάτικα κέικ.

Κέικ με Πετιμέζι και Πορτοκάλι

Το πετιμέζι είναι το ελληνικό σούπερ φουντ.