ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κέικ Λεμονιού με Σιρόπι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο κέικ λεμονιού με σιρόπι.

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ

Υλικά

5 αυγά

225 γρ βούτυρο μαλακό

1 ½ κούπα ζάχαρη

1 ½ κούπα γιαούρτι

500 γρ. αλεύρι φαρίνα

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από 2 λεμόνια

Για το σιρόπι:

2 ½ κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

χυμό 1/2 λεμονιού

φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο (πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε έως ότου ασπρίσουν καλά.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και περιμένουμε ν’ απορροφηθεί το κάθε αυγό στο μίγμα, για να ρίξουμε το επόμενο.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, το αλάτι χτυπάμε ελαφρά και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν.

Χτυπάμε για πολύ λίγο και ρίχνουμε το κέικ μας, σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 28 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Πριν βγάλουμε το κέικ μας ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί καλά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Όταν πάρει βράση το σιρόπι μας αφήνουμε για πέντε λεπτά.

Τρυπάμε την επιφάνεια του γλυκού μας με ξύλο για σουβλάκια σε πολλά σημεία και με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι στο κρύο γλυκό μας.

Αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει καλά όλο το σιρόπι και σερβίρουμε. Όσο περισσέψει διατηρείται για αρκετές μέρες στο ψυγείο.

Επίσης...

Πίτα Καρότου με Κουκουνάρι

Πώς θα φτιάξετε πίτα καρότου με κουκουνάρι.

Εύκολο Κέικ με Ελαιόλαδο

Η συνταγή για το πιο εύκολο και νόστιμο κέικ με ελαιόλαδο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μικρά Κέικ με Ξερά Σύκα

Η συνταγή για μικρά κέικ με ξερά σύκα.

Σιροπιαστό, Λαδερό Κέικ με Μέλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο σιροπιαστό λαδερό κέικ με μέλι.

Η Σταφιδόπιτα της Γιαγιάς

Πώς θα φτιάξετε μία υπέροχη παραδοσιακή σταφιδόπιτα.

Τούρτα Νουγκατίνα

Η πιο αγαπημένη και διάσημη από όλες τις παλιές τούρτες. Αξεπέραστη μέχρι σήμερα, πολύ σπάνια βρίσκεται πια στα ζαχαροπλαστεία.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Βιεννέζικο Κέικ με Πορτοκάλι, Σταφίδες και Κουκουνάρι

Ένα κέικ που όλοι υποδέχονται με τεράστιο ενθουσιασμό.

Αυγοφέτες Κέικ και Μαρμελάδα

Ο πιο νόστιμος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το κέικ που έμεινε και έχει ξεραθεί.

Muffin με Καλαμποκάλευρο, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Ένα αλμυρό κέικ/μάφιν που τρώγεται μόλις βγει από τον φούρνο, την ώρα που τα τυριά λιώνουν μαστιχωτά.

Εύκολα Muffin με Μπρόκολο και Καρότο

Μια εξαιρετική συνταγή για να κρύψεις τα λαχανικά από αυτούς που δεν τα αγαπούν.

Κέικ με Μανιτάρια, Προσούτο και Παρμεζάνα

Ένα κέικ που μοσχοβολά Μεσόγειο, γι' αυτό μην τσιγκουνευτείτε το θυμάρι.