ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακλαβογαλατόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την υπέροχη μπακλαβογαλατόπιτα.

ΜΠΑΚΛΑΒΟΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

Υλικά

6 φύλλα κρούστας

1/2 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη

1/2 φλ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη

3 κ.σ. σουσάμι καβουρντισμένο

1/2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη

1 πρέζα γαρίφαλο σε σκόνη

1/2 φλ. μαργαρίνη

Για την κρέμα:

6 φλ. γάλα

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

4 αυγά

2 κ.σ. μαργαρίνη

1/2 φλ. ζάχαρη

Για την κρούστα:

4 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1/2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη

1 αυγό

1/2 φλ. γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη.

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά το σιμιγδάλι ενώ ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει η κρέμα.

Μόλις η κρέμα δέσει την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κρέμα. Σε ένα μπολ ενώνουμε την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψιχα, το σουσάμι, την κανέλα, το γαρίφαλο.

Βουτυρώνουμε ένα 32άρι ταψί. Στρώνουμε το φύλλο κρούστας, το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με το μίγμα μπακλαβά.

Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το μίγμα μπακλαβά.

Φροντίζουμε τα φύλλα κρούστας να εξέχουν από τα τοιχώματα του ταψιού.

Ρίχνουμε πάνω τη κρέμα κρύα και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.

Τα φύλλα που εξέχουν τα τυλίγουμε σε ρολό πάνω από τη γέμιση. Χτυπάμε ένα αυγό με το γάλα εβαπορέ και το ρίχνουμε πάνω στη κρέμα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη καστανή και κανέλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.