ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα με Γάλα και Σταφίδες

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτα με γάλα και σταφίδες.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Υλικά

8 φύλλα κρούστας για γλυκά

5 κουταλιές βούτυρο και επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων

2 βανίλιες

1 1/2 φλ. ζάχαρη

2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη

3 κουταλιές κρέμα γάλακτος

6 αυγά

1 φλ. ψιλό σιμιγδάλι

1 φλ. σταφίδες ξανθές

5 φλ. γάλα φρέσκο

4 κουταλιές άχνη κοσκινισμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μπολ χτυπάμε τα 4 αυγά και τη ζάχαρη με τη βανίλια να αφρατέψουν.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι και το μείγμα των αυγών. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς να πήξει η κρέμα.

Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο και τις σταφίδες. Βουτυρώνουμε καλά μια βαθιά στρογγυλή φόρμα για τάρτες.

Στρώνουμε 6 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα ένα. Απλώνουμε την κρέμα και την στρώνουμε ομοιόμορφα με σπάτουλα.

Διπλώνουμε στην κρέμα τα φυλλαράκια που προεξέχουν, ομοιόμορφα τριγύρω. Σουρώνουμε τα υπόλοιπα 2 φύλλα με τα χέρια, να κάνουν κοιλώματα. Τα απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας να καλυφθεί όλη.

Τα βουτυρώνουμε καλά και ψήνουμε για 20’. Όσο ψήνεται χτυπάμε με σύρμα τα υπόλοιπα 2 αυγά με τη μαύρη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Βγάζουμε την πίτα και περιχύνουμε προσεκτικά τα φύλλα.

Ψήνουμε για άλλα 25’ να ροδίσει. Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την άχνη.

Επίσης...

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.

Τα Κανταϊφάκια

Γλυκό που κρύβει μέσα του όλη την ιστορία του οθωμανικού κόσμου, αγαπημένο από την Ελλάδα ως την Αίγυπτο, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη.