ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καρυδόπιτα με Γιαούρτι

Η συνταγή για την πιο νόστιμη καρυδόπιτα με γιαούρτι.

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

1 γιαούρτι στραγγιστό

1 1/2 κεσεδάκι φαρίνα

1 1/2 κεσεδάκι ζάχαρη

1 κεσεδάκι μαργαρίνη

1 1/2 κεσεδάκι χοντροκομμένα καρύδια

5 αυγά

1 βανίλια

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1/2 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ

λίγο κανελογαρίφαλο

Για το σιρόπι

1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

1 1/4 ποτήρι νερό

φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε πρώτα το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώνει.

Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια και τα χτυπάμε περίπου 5-7 λεπτά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε ελαφρά.

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα περίπου.

Περιχύνουμε τη ζεστή καρυδόπιτα με το χλιαρό σιρόπι.

Επίσης...

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.

Τα Κανταϊφάκια

Γλυκό που κρύβει μέσα του όλη την ιστορία του οθωμανικού κόσμου, αγαπημένο από την Ελλάδα ως την Αίγυπτο, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη.