ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αμυγδαλόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη αμυγδαλόπιτα.

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

350 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

3 φρυγανιές κοπανισμένες

300 γρ. ζάχαρη

8 αυγά

1 1/2 κουταλάκι μπέικιν

ξύσμα ενός λεμονιού

1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

αλάτι

Για το σιρόπι:

350 γρ. ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

χυμό 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Διαλύουμε το μπέικιν στο κονιάκ, το προσθέτουμε στο μείγμα μας και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές και το ξύσμα του λεμονιού.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα με έλασμα, ρίχνουμε το γλυκό μας και ψήνουμε (μόνο από κάτω ο φούρνος) στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.

Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει.

Σιρόπι: Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι μας και προσθέτουμε το λεμόνι.

Επίσης...

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Ραβανί με Κρέμα Μαλεμπί

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ραβανί με κρέμα μαλεμπί.

Περισσότερα από

Γλυκά

Πολίτικο Κεσκιούλ

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο πολίτικο κεσκιούλ.

Διαφορετικός Χαλβάς

Η συνταγή για έναν διαφορετικό από τα συνηθισμένα αλλά υπέροχο χαλβά.

Αυθεντική Κοπεγχάγη

Το μαγικό, ξεχωριστό σιροπιαστό γλυκό, που το λένε και "γλυκό της ευτυχίας".

Μιλφέιγ

Το κλασικό μιλφέιγ φτιάχνεται με σφολιάτα και πρέπει να γίνει τελευταία στιγμή, για να μην υγρανθεί το φύλλο από την κρέμα.

Κοκ στο Ταψί

Το κοκ όπως το ξέρουμε δύσκολα γίνεται στο σπίτι, μπορούμε όμως να πάρουμε όλη τη γεύση του με ένα απλοποιημένο κοκ ταψιού.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.

Λαχταριστή Κρέμα Καραμελέ

Πώς θα φτιάξετε την πιο λαχταριστή κρέμα καραμελέ.

Τηγανίτες της Γιαγιάς με Γλυκό Κουταλιού

Όλες οι κρέπες και τα πανκέικ του κόσμου δεν μπορούν να συναγωνιστούν τη γεύση που έχουν οι τηγανίτες της δικής μας παράδοσης, αυτές που θα σε κεράσουν οι παλιές νοικοκυρές σε κάθε χωριό της Ελλάδας.

Μπουγάτσα με Μπανάνα και Κακάο

Το παραδοσιακό ελληνικό πρωινό μοσχοβολά μπουγάτσα ή τυρόπιτα. Αλλάζοντας λίγο τη συνταγή, η κλασική μπουγάτσα πλημμυρίζει από αρώματα μπανάνας και κακάο.

Παγωτό Καϊμάκι

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο παγωτό καϊμάκι.