ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αμυγδαλόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη αμυγδαλόπιτα.

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

350 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

3 φρυγανιές κοπανισμένες

300 γρ. ζάχαρη

8 αυγά

1 1/2 κουταλάκι μπέικιν

ξύσμα ενός λεμονιού

1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

αλάτι

Για το σιρόπι:

350 γρ. ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

χυμό 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Διαλύουμε το μπέικιν στο κονιάκ, το προσθέτουμε στο μείγμα μας και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές και το ξύσμα του λεμονιού.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα με έλασμα, ρίχνουμε το γλυκό μας και ψήνουμε (μόνο από κάτω ο φούρνος) στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.

Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει.

Σιρόπι: Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι μας και προσθέτουμε το λεμόνι.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.