ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρυζογαλόπιτα με Λάδι

Η συνταγή για ρυζογαλόπιτα με λάδι.

ΡΥΖΟΓΑΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

Για το φύλλο

700 γρ. αλεύρι

μισό και κάτι φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ξίδι

αλάτι

χλιαρό νερό (όσο παίρνει)

Για τη γέμιση

2 ποτήρια νερό

1 ποτήρι γάλα φρέσκο

1 ποτήρι ρύζι καρολίνα

λίγη κανέλα

3 αυγά

3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη

1 ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το φύλλο μας.

Βάζουμε σ ένα μπολ το αλεύρι, ανοίγουμε μια τρυπούλα και βάζουμε το λαδάκι μας, το ξύδι, το αλάτι και σιγά σιγά το νερό μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα χέρια μας.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βαζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Για τη γέμιση, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτουμε το (καλά πλυμένο) ρύζι.

Το ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις κάνει να πιει το νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Στη συνέχεια βάζουμε το γάλα και ανακατεύουμε.

Μόλις αρχίσει λίγο λίγο και χυλώνει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη κανέλα και ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Ρίχνουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε.

Μόλις ανοίξουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο.

Την αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Επίσης...

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Γλυκές Κανταϊφένιες Μπάλες

Πώς θα φτιάξετε γλυκές κανταϊφένιες μπάλες.

Απλά Μπακλαβαδάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο απλά μπακλαβαδάκια.

Γεμιστό Τσουρέκι

Πώς θα φτιάξετε γεμιστό τσουρέκι.

Πανεύκολα Τσουρέκια με Φαρίνα

Η συνταγή για πανεύκολα τσουρέκια με φαρίνα.