ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρυζογαλόπιτα με Λάδι

Η συνταγή για ρυζογαλόπιτα με λάδι.

ΡΥΖΟΓΑΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

Για το φύλλο

700 γρ. αλεύρι

μισό και κάτι φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ξίδι

αλάτι

χλιαρό νερό (όσο παίρνει)

Για τη γέμιση

2 ποτήρια νερό

1 ποτήρι γάλα φρέσκο

1 ποτήρι ρύζι καρολίνα

λίγη κανέλα

3 αυγά

3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη

1 ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το φύλλο μας.

Βάζουμε σ ένα μπολ το αλεύρι, ανοίγουμε μια τρυπούλα και βάζουμε το λαδάκι μας, το ξύδι, το αλάτι και σιγά σιγά το νερό μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα χέρια μας.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βαζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Για τη γέμιση, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτουμε το (καλά πλυμένο) ρύζι.

Το ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις κάνει να πιει το νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Στη συνέχεια βάζουμε το γάλα και ανακατεύουμε.

Μόλις αρχίσει λίγο λίγο και χυλώνει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη κανέλα και ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Ρίχνουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε.

Μόλις ανοίξουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο.

Την αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Επίσης...

Η Μελαχρινή

Πήρε το όνομά της από το σκούρο χρώμα που της δίνει το κακάο.

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.