Follow us

Φράουλες με Αμύγδαλο

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες φράουλες με αμύγδαλο.

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Υλικά

200 γρ. αμυγδαλόψιχα

100 ml αραβοσιτέλαιο

200 γρ. ζάχαρη

180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1/2 κ.γ. γαρίφαλο

2 αυγά

80 γρ. γιαούρτι

450 γρ. φράουλες (κομμένες σε μικρά κομμάτια)

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ αρχικά το αραβοσιτέλαιο μαζί με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, την αμυγδαλόψιχα και τα μπαχαρικά.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι μαζί με το γιαούρτι.

Χτυπάμε μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά μας.

Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα που ανοίγει (23 εκ.) και αφού βάλουμε στο πάτο λαδόκολλα ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα.

Επειδή είναι παχύρρευστο, χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μια σπάτουλα για να το απλώσουμε ώστε να καλύψει όλο τον πάτο.

Σκορπίζουμε από πάνω τις κομμένες φράουλες και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μισό μείγμα το οποίο και πάλι απλώνουμε σιγά σιγά με τη σπάτουλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.