ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φράουλες με Αμύγδαλο

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες φράουλες με αμύγδαλο.

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Υλικά

200 γρ. αμυγδαλόψιχα

100 ml αραβοσιτέλαιο

200 γρ. ζάχαρη

180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1/2 κ.γ. γαρίφαλο

2 αυγά

80 γρ. γιαούρτι

450 γρ. φράουλες (κομμένες σε μικρά κομμάτια)

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ αρχικά το αραβοσιτέλαιο μαζί με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, την αμυγδαλόψιχα και τα μπαχαρικά.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι μαζί με το γιαούρτι.

Χτυπάμε μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά μας.

Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα που ανοίγει (23 εκ.) και αφού βάλουμε στο πάτο λαδόκολλα ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα.

Επειδή είναι παχύρρευστο, χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μια σπάτουλα για να το απλώσουμε ώστε να καλύψει όλο τον πάτο.

Σκορπίζουμε από πάνω τις κομμένες φράουλες και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μισό μείγμα το οποίο και πάλι απλώνουμε σιγά σιγά με τη σπάτουλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.

Μαρμελάδα με Μήλα, Άρωμα Λεμόνι και Σταφίδες

Η μαρμελάδα μήλου είναι από τις πιο νόστιμες και φινετσάτες

Περισσότερα από

Γλυκά

Πανακότα με Σάλτσα Λωτού

Ακόμα και αυτοί που δεν αγαπούν τον λωτό ως φρέσκο φρούτο θα τον λατρέψουν στα γλυκά, για την πολύ λεπτή γεύση και την ανάλαφρη υφή του.

Σαρλότ με Ξερά Σύκα

Μια πρωτότυπη σαρλότ, που μοσχοβολά, ζουμερή και με υπέροχη εμφάνιση. Γίνεται εύκολα, με μπισκότα σαβαγιάρ. Σερβίρεται με τον καφέ, αλλά και σαν τούρτα.

Κέικ Γεμιστό με Κρέμα Λεμόνι και Σάλτσα Κίτρου

Ένα ιδιαίτερο κέικ, σκέτη μοσχοβολιά. Θα το λατρέψεις αν σου αρέσουν τα εσπεριδοειδή: γεμιστό με κρέμα λεμόνι, με σάλτσα κίτρου από πάνω.

Πουτίγκα Μανταρίνι με Σος Σοκολάτας

Το πορτοκάλι και το λεμόνι πρωταγωνιστούν στα περισσότερα γλυκά, όμως το μανταρίνι δίνει ακόμα πιο υπέροχο άρωμα.

Πίτα-Κέικ με Πορτοκάλι και Σαφράν

Ένα εύκολο κέικ, θρεπτικό και αρωματικό, γεμάτο αντιοξειδωτικά, στη λογική που η παράδοση έφτιαχνε μια αμυγδαλόπιτα ή μια καρυδόπιτα.

Κέικ με Σοκολατένια Δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα ταιριάζουν πολύ με τη σοκολάτα. Αυτό το κέικ είναι λίγο διαφορετικό.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Αλλιώτικη Πάστα Φλώρα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εναλλακτική πάστα φλώρα.

Πορτοκαλένια Γαλατόπιτα Ξεσκέπαστη

Πώς θα φτιάξετε μία πορτοκαλένια γαλατόπιτα ξεσκέπαστη.

Μηλόπιτα με Ρύζι και Μπαχαρικά

Η συνταγή για μηλόπιτα με ρύζι και μπαχαρικά.