Follow us

Τηγανίτες με Φράουλες

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες τηγανίτες με φράουλες.

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Υλικά

140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

2 κουταλιές ζάχαρη

1 αυγό

240 ml κρέμα γάλακτος

50 γρ. βούτυρο (λιωμένο)

1/2 κ.γ. κανέλα

200 γρ. φρέσκιες φράουλες κομμένες σε φετούλες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη κανέλα.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αυγό (το οποίο έχουμε πριν χτυπήσει ελαφρά) με τη κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο.

Προσθέτουμε το μείγμα με το αυγό στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Αν δούμε ότι ο χυλός είναι πολύ πηχτός προσθέτουμε και λίγο γάλα.

Παίρνουμε ένα μικρό τηγάνι, το βουτυρώνουμε και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε 1/4 του φλιτζ. από το μείγμα μας και σκορπίζουμε λίγα κομμάτια φράουλας.

Αφήνουμε για 15 δευτερόλεπτα περίπου και γυρίζουμε με μια σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο (βουτυρώνοντας κάθε φορά το τηγάνι) μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.