ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φράουλα Κομπόστα με Κρασί

Πώς θα φτιάξετε κομπόστα φράουλας με κρασί.

ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ

Υλικά

650 γρ. φράουλες

1 φλιτζ. ζάχαρη

1/2 φλιτζ. νερό

1 φλιτζ. γλυκό κρασί

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις φράουλες από τα κοτσάνια τους, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά.

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό τόσο όσο να δέσει όπως στα γλυκά του κουταλιού.

Ρίχνουμε τις φράουλες και αφού πάρουν 3-4 βράσεις τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε στο δοχείο που θα διατηρήσουμε την κομπόστα (το οποίο έχουμε αποστειρώσει).

Βράζουμε λίγο ακόμη το σιρόπι (μαζί με το ζουμί που θα έχουν αφήσει οι φράουλες), προσθέτουμε το κρασί, τραβάμε από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσει το ρίχνουμε στις φράουλες.

Επίσης...

Στρούντελ με Δαμάσκηνα

Ένα από τα γλυκά με ήπια γλύκα, ξινούτσικη γεύση του δαμάσκηνου και το άρωμα.

Cup Cakes Λεμόνι με Γλάσο

Όσα κέικ και να δοκιμάσεις, το φρέσκο άρωμα του λεμονιού θα μαγειρεύει πάντα το πιο αγαπημένο κέικ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Αιθέρια Κρέμα με Σοκολάτα και Μπανάνα

Μια κρέμα λεπτεπίλεπτη σαν δαντέλα, ελαφριά και με βελούδινη υφή.

Σιροπιαστά Μηλοπιτάκια

Από τα νοστιμότερα μηλοπιτάκια, που γίνονται πανεύκολα και γρήγορα χάρη στην έτοιμη σφολιάτα.

Μηλόπιτα-Κέικ με Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Οι πιο αγαπημένες μηλόπιτες είναι οι εύκολες, αυτές που γίνονται με ένα ανακάτεμα. Σαν αυτή εδώ.

Μηλόπιτα με Χαλβά του Μπακάλη

Το πορτοκάλι και το μήλο ταιριάζουν εξαιρετικά με τον χαλβά.

Η Νηστίσιμη Μηλόπιτα

Η συνταγή για μία υπέροχη νηστίσιμη μηλόπιτα.

Μηλόπιτα σε Φύλλο Κρούστας

Το τραγανό φύλλο κρούστας φτιάχνει μία από τις πιο μελωμένες και υπέροχες μηλόπιτες.

Τσιζ Κέικ με Μήλα και Τυρί Κρέμα

Όταν θέλουμε να αποφύγουμε τη ζάχαρη, είναι δύσκολο να βρούμε ένα γλυκό γιορτινό, που να μοιάζει με τούρτα. Αυτό το τσιζ κέικ σού λύνει τα χέρια.

Η Μηλόπιτα της Γιαγιάς

Η συνταγή για μία απολαυστική μηλόπιτα.

Η Τάρτα Τατέν

Ή αλλιώς η βασίλισσα της μηλόπιτας.

Στρούντελ με Σοκολάτα και Μήλα

Η συνταγή για το θαυμάσιο αυστριακό γλυκό που ανακαλύφθηκε τον 18ο αιώνα, την εποχή των Αψβούργων.