Follow us

Φράουλα Κομπόστα με Κρασί

Πώς θα φτιάξετε κομπόστα φράουλας με κρασί.

ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ

Υλικά

650 γρ. φράουλες

1 φλιτζ. ζάχαρη

1/2 φλιτζ. νερό

1 φλιτζ. γλυκό κρασί

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις φράουλες από τα κοτσάνια τους, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά.

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό τόσο όσο να δέσει όπως στα γλυκά του κουταλιού.

Ρίχνουμε τις φράουλες και αφού πάρουν 3-4 βράσεις τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε στο δοχείο που θα διατηρήσουμε την κομπόστα (το οποίο έχουμε αποστειρώσει).

Βράζουμε λίγο ακόμη το σιρόπι (μαζί με το ζουμί που θα έχουν αφήσει οι φράουλες), προσθέτουμε το κρασί, τραβάμε από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσει το ρίχνουμε στις φράουλες.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.