Follow us

Γλυκό του Κουταλιού Φράουλα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο γλυκό του κουταλιού φράουλα.

ΦΡΑΟΥΛΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Υλικά

1 κιλό φράουλες

1/2 κούπα χυμό λεμονιού

1 κιλό ζάχαρη

1 κούπα νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες αφαιρώντας τα κοτσάνια τους.

Αν είναι μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες, αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση.

Τις βάζουμε σε βαθύ μπολ, τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού, και τις αφήνουμε για 3 ώρες.

Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά σκεπασμένο χωρίς ανακάτεμα.

Βάζουμε τις φράουλες στη κατσαρόλα και βράζουμε για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά αφαιρώντας τον αφρό.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Όσο κρυώνει το γλυκό κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε αρκετές φορές για να φουσκώσουν οι φράουλες.

Αποθηκεύουμε σε μεγάλα και αποστειρωμένα βάζα (κατά προτίμηση για να μην διαλυθούν οι φράουλες).

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.