ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πάστα Φλώρα με Φράουλες

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πάστα φλώρα με φράουλες.

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Υλικά

100 γρ. άχνη ζάχαρη

200 γρ. βούτυρο αγελάδος (να είναι κρύο από το ψυγείο)

1 αυγό

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ξύσμα από 1 λεμόνι

200 γρ. μαρμελάδα (φράουλα ή όποια άλλη γεύση μας αρέσει)

Εκτέλεση

Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.

Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα.

Ζυμώνουμε τα υλικά με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα. Δεν ζυμώνουμε πολύ.

Τοποθετούμε ένα μικρό τετράγωνο τσέρκι (ή στρογγυλό 20εκ) επάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ταψάκι ή μια φόρμα.

Βάζουμε μέσα τα 2/3 της ζύμης και το απλώνουμε με το χέρι μας σε όλη την επιφάνεια φτιάχνουμε ένα ομοιόμορφο πάτο.

Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα αφήνοντας κενό 1εκ. περιφερειακά.

Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη μπαστουνάκια και τα βάζουμε από πάνω σταυρωτά.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια.

Επίσης...

Μανταρινόπιτα με Λάδι

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μανταρινόπιτα με λάδι.

Κολοκυθόπιτα Γλυκιά με Καρύδια και Σταφίδες

Η συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα με καρύδια και σταφίδες.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μηλοπιτάκια με Σπιτική Ζύμη

Πώς θα φτιάξετε σπιτικά μηλοπιτάκια.

Μικρά Κέικ με Ξερά Σύκα

Η συνταγή για μικρά κέικ με ξερά σύκα.

Μήλα Ψητά με Γρεναδίνη

Εύκολο και εντυπωσιακό, στο χρώμα του πάθους, σερβιρισμένο με σαντιγί.

Μους Σοκολάτα-Περγαμόντο

Η σοκολατένια μους μπορεί να δανειστεί δεκάδες αρώματα, ανάλογα με τα υλικά που θα της προσθέσεις.

Πανεύκολη Καλοκαιρινή Τούρτα

Η συνταγή για μία άκρως καλοκαιρινή και πανεύκολη τούρτα.

Τούρτα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τούρτα πορτοκαλιού.

Pancakes Γεμιστά με Μπανάνα

Η κρυμμένη μπανάνα είναι μια έκπληξη γεμάτη άρωμα σε αυτά τα pancakes και η πραλίνα με το φιστίκι στο σερβίρισμα τα απογειώνει.

Πουτίγκα με Κρουασάν, Πραλίνα και Αχλάδι

Ένα μαγικό γλυκό που γίνεται πανεύκολα, με την κάθε μπουκιά να λιώνει στο στόμα, γεμάτη από την καυτή πραλίνα και την αρωματική δροσιά του αχλαδιού.

Γλυκιά Ομελέτα με Μήλα

Μοιάζει με σουφλέ και γίνεται γρήγορα και εύκολα. Το μυστικό είναι να τη φας ζεστή από τον φούρνο, αφράτη και ανάλαφρη σαν σύννεφο.

Μπουγάτσα με Μπανάνα και Κακάο

Το παραδοσιακό ελληνικό πρωινό μοσχοβολά μπουγάτσα ή τυρόπιτα. Αλλάζοντας λίγο τη συνταγή, η κλασική μπουγάτσα πλημμυρίζει από αρώματα μπανάνας και κακάο.