Follow us

Ρυζόγαλο για Πρωινό

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ρυζόγαλο.

ΡΥΖΟΓΑΛΟ

Υλικά

1 κούπα ρύζι τύπου Καρολίνα

2 κούπες νερό

2 κούπες γάλα

2 1/2-3 κ.σ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το ρύζι με κρύο νερό (1-2 φορές).

Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις 2 κούπες νερό και βάζουμε στη χαμηλή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε το ρύζι.

Μόλις απορροφήσει το περισσότερο νερό, προσθέτουμε τις 2 κούπες γάλα (ελαφρώς ζεστό).

Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε που και που μην μας καεί από κάτω.

Σε περίπου 10-15 λεπτά είναι έτοιμο. Το ρυζόγαλο αυτό τρώγεται ζεστό.

Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη κανέλα.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.