ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρυζόγαλο για Πρωινό

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ρυζόγαλο.

ΡΥΖΟΓΑΛΟ

Υλικά

1 κούπα ρύζι τύπου Καρολίνα

2 κούπες νερό

2 κούπες γάλα

2 1/2-3 κ.σ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το ρύζι με κρύο νερό (1-2 φορές).

Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις 2 κούπες νερό και βάζουμε στη χαμηλή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε το ρύζι.

Μόλις απορροφήσει το περισσότερο νερό, προσθέτουμε τις 2 κούπες γάλα (ελαφρώς ζεστό).

Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε που και που μην μας καεί από κάτω.

Σε περίπου 10-15 λεπτά είναι έτοιμο. Το ρυζόγαλο αυτό τρώγεται ζεστό.

Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη κανέλα.

Επίσης...

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.