ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Εύκολα Γλυκά Ρολάκια

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα και εύκολα γλυκά ρολάκια.

ΕΥΚΟΛΑ ΓΛΥΚΑ ΡΟΛΑΚΙΑ

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα

250 γρ. κρέμα τυριού

μαύρη ζάχαρη

σταγόνες σοκολάτας

1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Απλώνουμε πάνω στο φύλλο σφολιάτας την κρέμα τυριού.

Ρίχνουμε από πάνω μαύρη ζάχαρη.

Στη συνέχεια ρίχνουμε την κανέλα τις σταγόνες σοκολάτας (μπορούμε να βάλουμε και τρούφα, το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει) μόλις απλώσουμε πάνω στη σφολιάτα όλα τα υλικά γυρίζουμε τη σφολιάτα σε ρολό.

Βάζουμε στις άκρες, στις οποίες δεν έχουμε βάλει μείγμα, λίγο νερό με τα δάχτυλα μας έτσι ώστε να κολλήσει το ρολό.

Ο λόγος που δεν απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας είναι για να μπορέσουμε εύκολα να φτιάξουμε το ρολό.

Τέλος κόβουμε σε κομμάτια και απλώνουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα. Ψήνουμε στο φούρνο.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.