ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκό Ψωμάκι με Σταφίδες, Μαρμελάδα και Σοκολάτα

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό ψωμάκι με σταφίδες, μαρμελάδα και σοκολάτα.

ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΑΚΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Υλικά

700 γρ. αλεύρι (350 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσης +350 γρ. αλεύρι για τσουρέκι)

1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό

80 γρ. ζάχαρη

2 κουταλιές γιαούρτι

180 γρ. βούτυρο λιωμένο

2 αυγά

1 φακελάκι μαγιά

1 πρέζα αλάτι

1 βανίλια

1 κρόκο αυγού με λίγο γάλα για το τέλος

Για τη γέμιση:

μαρμελάδα βερίκοκο ή μήλο ή όποια γεύση θέλουμε

σταφίδες (μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αμύγδαλο η καρύδι χοντροκομμένο καβουρδισμένο)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τn βανίλια σε πλαστικό δοχείο.

Τη φρέσκια μαγιά τη διαλύουμε στο χλιαρό γάλα και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο κέντρο του αλευριού.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα 2 αυγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και αρχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη είναι ελαστική και δεν κολλάει πια στα χέρια μας. Καλύπτουμε το μπολ με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει, περίπου 2 ώρες σε ζεστό μέρος.

Όταν η ζύμη πια φουσκώσει τη βάζουμε στον πάγκο εργασίας και αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο να μην κολλήσει η ζύμη και το χωρίζουμε σε 18-20 ίσα κομμάτια.

Ανοίγουμε με το χέρι μας το κάθε κομμάτι της ζύμης σε ένα φύλλο ίσο με το πιατάκι του καφέ από περίπου με 1 εκ. πάχος.

Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στη συνέχεια και κλείνουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια.

Απλώνουμε σε μια φόρμα λαδόκολλα και βάζουμε τα μπαλάκια μας με τις τρεις διαφορετικές γεύσεις σκόρπιες ή το ένα δίπλα στο άλλο στη φόρμα μας, το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για κάνα μισάωρο.

Αλείφουμε με το διαλυμένο μείγμα αυγού και του γάλακτος και το πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη ή με καρύδι τριμμένο και σε προθερμασμένο φούρνο το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά να ροδίσει.

Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά και μετά το βγάζουμε και το βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσει.

Επίσης...

Αφράτο Σταφιδόψωμο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και αφράτο σταφιδόψωμο.

Εύκολη Πίτσα με Φύλλο Σφολιάτας

Η συνταγή για εύκολη πίτσα με φύλλο σφολιάτας.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τάρτα στη Φόρμα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα στη φόρμα.

Στρόμπολι

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για αυτή την ιδιαίτερη πίτσα.

Φοκάτσια Γεμιστή με Μορταδέλα

Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη λεπτή, τραγανή ζύμη της φοκάτσιας όταν βγαίνει ζεστή από τον φούρνο.

Ψωμάκια-Πιτσάκια

Δεν χρειάζεται να έχεις το ταλέντο του pizzaiolo για να δώσεις το ιδανικό σχήμα σε αυτά τα εύκολα ατομικά καλτσόνε.

Αφράτα Ψωμάκια Γεμιστά με Σοκολάτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με σοκολάτα.

Ψωμί Γεμιστό με Παστουρμά

Κάτι ανάμεσα σε ψωμί και πίτα, το παστουρμαδόψωμο γίνεται ένα νοστιμότατο φαγητό αν το συνοδεύσεις με λίγη φέτα, ελιές και μια ντοματοσαλάτα.

Σκορδοψωμάκια Γεμιστά με Τυριά

Μαγικά, αφράτα ψωμάκια, που τα κόβεις στη μέση και τα γεμίζεις με οποιοδήποτε αλλαντικό ή επιπλέον τυρί. Το μυστικό τους είναι στο σκορδοβούτυρο και τα μυρωδικά.

Σταφιδόψωμο με Καρύδια

Με την ελαφριά γλύκα της σταφίδας, το σταφιδόψωμο είναι θύμηση από παιδική ηλικία, αλλά και ένα ψωμάκι θρεπτικό και υγιεινό.

Το Παραδοσιακό Ελιόψωμο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο παραδοσιακό ελιόψωμο.

Ψωμί Γεμιστό με Αμύγδαλα και Σαφράν

Οι ξηροί καρποί ταιριάζουν μαγικά με τα ψωμιά. Το σαφράν προσθέτει χρυσό χρώμα σε αυτό το ψωμί, που συνοδεύει ιδανικά όλα τα κίτρινα τυριά.