ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκό Ψωμάκι με Σταφίδες, Μαρμελάδα και Σοκολάτα

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό ψωμάκι με σταφίδες, μαρμελάδα και σοκολάτα.

ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΑΚΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Υλικά

700 γρ. αλεύρι (350 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσης +350 γρ. αλεύρι για τσουρέκι)

1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό

80 γρ. ζάχαρη

2 κουταλιές γιαούρτι

180 γρ. βούτυρο λιωμένο

2 αυγά

1 φακελάκι μαγιά

1 πρέζα αλάτι

1 βανίλια

1 κρόκο αυγού με λίγο γάλα για το τέλος

Για τη γέμιση:

μαρμελάδα βερίκοκο ή μήλο ή όποια γεύση θέλουμε

σταφίδες (μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αμύγδαλο η καρύδι χοντροκομμένο καβουρδισμένο)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τn βανίλια σε πλαστικό δοχείο.

Τη φρέσκια μαγιά τη διαλύουμε στο χλιαρό γάλα και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο κέντρο του αλευριού.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα 2 αυγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και αρχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη είναι ελαστική και δεν κολλάει πια στα χέρια μας. Καλύπτουμε το μπολ με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει, περίπου 2 ώρες σε ζεστό μέρος.

Όταν η ζύμη πια φουσκώσει τη βάζουμε στον πάγκο εργασίας και αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο να μην κολλήσει η ζύμη και το χωρίζουμε σε 18-20 ίσα κομμάτια.

Ανοίγουμε με το χέρι μας το κάθε κομμάτι της ζύμης σε ένα φύλλο ίσο με το πιατάκι του καφέ από περίπου με 1 εκ. πάχος.

Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στη συνέχεια και κλείνουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια.

Απλώνουμε σε μια φόρμα λαδόκολλα και βάζουμε τα μπαλάκια μας με τις τρεις διαφορετικές γεύσεις σκόρπιες ή το ένα δίπλα στο άλλο στη φόρμα μας, το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για κάνα μισάωρο.

Αλείφουμε με το διαλυμένο μείγμα αυγού και του γάλακτος και το πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη ή με καρύδι τριμμένο και σε προθερμασμένο φούρνο το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά να ροδίσει.

Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά και μετά το βγάζουμε και το βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσει.

Επίσης...

Πίτσα στη Στιγμή

Η συνταγή για την πιο γρήγορη πίτσα που έφτιαξες ποτέ.

Γεμιστές Τραγανές Μπαγκέτες

Koμμένες σε φετούλες-μπουκίτσες, που αποκαλύπτουν το κόκκινο εσωτερικό της γέμισης.

Περισσότερα από

Γλυκά

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Σάντουιτς με Μοσχαρίσιο Κιμά

Η συνταγή για ένα επικό σάντουιτς με κιμά από μοσχάρι.

Φύλλο Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις φύλλο γιαουρτιού.

Χωριάτικο Ψωμί με Μπαχαρικά

Πώς θα φτιάξετε χωριάτικο ψωμί με μπαχαρικά.

Σάντουιτς με Τόνο και Ελιά

Η συνταγή για ένα θεσπέσιο σάντουιτς με τόνο και ελιά.

Ψωμί του Μυλωνά

Πώς θα φτιάξετε το ψωμί του μυλωνά.

Πίτσα με Μπακαλιάρο και Πιπεριές

Η συνταγή για μία εναλλακτική πίτσα με μπακαλιάρο και πιπεριές.

Σάντουιτς με Αυγό, Σπαράγγια και Παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σάντουιτς με αυγό, παρμεζάνα σε βούτυρο και σπαράγγια.

Τηγανητή Πίτσα

Η συνταγή για τη νοστιμότερη πίτσα στο τηγάνι.

Ψωμάκι Γεμιστό

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γεμιστό ψωμάκι.