ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκό Ψωμάκι με Σταφίδες, Μαρμελάδα και Σοκολάτα

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό ψωμάκι με σταφίδες, μαρμελάδα και σοκολάτα.

ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΑΚΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Υλικά

700 γρ. αλεύρι (350 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσης +350 γρ. αλεύρι για τσουρέκι)

1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό

80 γρ. ζάχαρη

2 κουταλιές γιαούρτι

180 γρ. βούτυρο λιωμένο

2 αυγά

1 φακελάκι μαγιά

1 πρέζα αλάτι

1 βανίλια

1 κρόκο αυγού με λίγο γάλα για το τέλος

Για τη γέμιση:

μαρμελάδα βερίκοκο ή μήλο ή όποια γεύση θέλουμε

σταφίδες (μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αμύγδαλο η καρύδι χοντροκομμένο καβουρδισμένο)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τn βανίλια σε πλαστικό δοχείο.

Τη φρέσκια μαγιά τη διαλύουμε στο χλιαρό γάλα και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο κέντρο του αλευριού.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα 2 αυγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και αρχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη είναι ελαστική και δεν κολλάει πια στα χέρια μας. Καλύπτουμε το μπολ με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει, περίπου 2 ώρες σε ζεστό μέρος.

Όταν η ζύμη πια φουσκώσει τη βάζουμε στον πάγκο εργασίας και αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο να μην κολλήσει η ζύμη και το χωρίζουμε σε 18-20 ίσα κομμάτια.

Ανοίγουμε με το χέρι μας το κάθε κομμάτι της ζύμης σε ένα φύλλο ίσο με το πιατάκι του καφέ από περίπου με 1 εκ. πάχος.

Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στη συνέχεια και κλείνουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια.

Απλώνουμε σε μια φόρμα λαδόκολλα και βάζουμε τα μπαλάκια μας με τις τρεις διαφορετικές γεύσεις σκόρπιες ή το ένα δίπλα στο άλλο στη φόρμα μας, το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για κάνα μισάωρο.

Αλείφουμε με το διαλυμένο μείγμα αυγού και του γάλακτος και το πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη ή με καρύδι τριμμένο και σε προθερμασμένο φούρνο το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά να ροδίσει.

Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά και μετά το βγάζουμε και το βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσει.

Επίσης...

Πίτσα με Μπακαλιάρο και Πιπεριές

Η συνταγή για μία εναλλακτική πίτσα με μπακαλιάρο και πιπεριές.

Σάντουιτς με Αυγό, Σπαράγγια και Παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σάντουιτς με αυγό, παρμεζάνα σε βούτυρο και σπαράγγια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τηγανητή Πίτσα

Η συνταγή για τη νοστιμότερη πίτσα στο τηγάνι.

Ψωμάκι Γεμιστό

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γεμιστό ψωμάκι.

Αυθεντική Panzanella

Πώς θα φτιάξεις την κλασική ιταλική σαλάτα με ντομάτες και ψωμί.

Τάρτα Αρωματισμένη με Φρέσκο Βασιλικό

Η συνταγή για μία θαυμάσια τάρτα αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αλμυρά Κουλουράκια

Πώς θα φτιάξετε αλμυρά κουλουράκια.

Εύκολα Κριτσίνια με Τυρί

Η συνταγή για εύκολα και νόστιμα κριτσίνια με τυρί.

Εύκολο Τυρόψωμο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και εύκολο τυρόψωμο.

Παραδοσιακή Λαγάνα

Η συνταγή για παραδοσιακή λαγάνα.

Πίτσα Πεπερόνι

Η απόλυτη συνταγή για μία εκρηκτική πίτσα με πεπερόνι.