ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκά Κουλούρια με Σουσάμι

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα γλυκά κουλούρια με σουσάμι.

ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ

Υλικά

1.200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι λάδι

1 φακελάκι μαγιά

1 κ.σ. γλυκάνισο

κανέλα

2 φλιτζάνια χλιαρό νερό

λίγο αλάτι

σουσάμι

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σουσάμι.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και μετά πλάθουμε σε σχήματα κουλουριού.

Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον.

Με ένα πινελάκι βρέχουμε τα κουλούρια και τους ρίχνουμε σουσάμι να κολλήσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν όμορφο ροδοκόκκινο χρώμα.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.