ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκά Μαξιλαράκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα γλυκά μαξιλαράκια.

ΓΛΥΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙΑ

Υλικά

150 γρ. γιαούρτι

3 κρόκοι αυγών

5 κ.σ. ζάχαρη

1 βανίλια

1 μπέικιν πάουντερ

300 γρ. αλεύρι

1 πρέζα αλάτι

μαρμελάδα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και κάνουμε μια μπάλα, αφήνουμε 15 λεπτά, να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Κόβουμε λίγο (κάνουμε μια χαρακιά) στη μέση από το ένα τετράγωνο κομμάτι.

Σε ένα άλλο τετράγωνο κομμάτι βάζουμε μαρμελάδα από δαμάσκηνα ή φράουλα ή βερίκοκο.

Σκεπάζουμε με το τετράγωνο με τη χαρακιά, πατάμε καλά τις άκρες γύρο γύρο, για να κολλήσουν μεταξύ τους.

Ανάβουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα.

Τοποθετούμε τα μαξιλαράκια μας και ψήνουμε για 8-12 λεπτά.

Αλείφουμε τα μαξιλαράκια μας με μαρμελάδα βερίκοκο, βάζουμε πάλι λίγη μαρμελάδα στο άνοιγμα και πασπαλίζουμε με άχνη.

Γίνονται και σκέτα χωρίς τίποτα μέσα.

Επίσης...

Η Μελαχρινή

Πήρε το όνομά της από το σκούρο χρώμα που της δίνει το κακάο.

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.