ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σοκολατόψωμα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα σοκολατόψωμα.

ΣΟΚΟΛΑΤΟΨΩΜΑ

Υλικά

900 γρ. αλεύρι (περίπου)

300 γρ. γιαούρτι

1 φλιτζ. γάλα

1 φλιτζ. λάδι

1/2 φλιτζ. ζάχαρη

2 βανίλιες

1 μπέικιν

200 γρ. τριμμένη σοκολάτα

Για την επικάλυψη:

1 αυγό

1 κ.σ. γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη, το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το μπέικιν. Ανακατεύουμε με το χέρι μας για λίγο.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας, προτού να βάλουμε όλο το αλεύρι προς το τέλος προσθέτουμε μέσα στο μείγμα την τριμμένη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Η ζύμη γίνεται μαλακή και εύπλαστη και κολλάει.

Αλευρώνουμε τα χέρια μας, παίρνουμε τη ζύμη και την φτιάχνουμε ένα μεγάλο σαλάμι.

Κόβουμε σε ψωμάκια όσο τα σταφιδόψωμα και τα βάζουμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και τα αλείφουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελάχιστα, δεν θέλουν πολύ ψήσιμο.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν, μετά τα συντηρούμε σε σακούλα ή τάπερ.

Επίσης...

Πίτσα με Μπακαλιάρο και Πιπεριές

Η συνταγή για μία εναλλακτική πίτσα με μπακαλιάρο και πιπεριές.

Σάντουιτς με Αυγό, Σπαράγγια και Παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σάντουιτς με αυγό, παρμεζάνα σε βούτυρο και σπαράγγια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τηγανητή Πίτσα

Η συνταγή για τη νοστιμότερη πίτσα στο τηγάνι.

Ψωμάκι Γεμιστό

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γεμιστό ψωμάκι.

Αυθεντική Panzanella

Πώς θα φτιάξεις την κλασική ιταλική σαλάτα με ντομάτες και ψωμί.

Τάρτα Αρωματισμένη με Φρέσκο Βασιλικό

Η συνταγή για μία θαυμάσια τάρτα αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αλμυρά Κουλουράκια

Πώς θα φτιάξετε αλμυρά κουλουράκια.

Εύκολα Κριτσίνια με Τυρί

Η συνταγή για εύκολα και νόστιμα κριτσίνια με τυρί.

Εύκολο Τυρόψωμο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και εύκολο τυρόψωμο.

Παραδοσιακή Λαγάνα

Η συνταγή για παραδοσιακή λαγάνα.

Πίτσα Πεπερόνι

Η απόλυτη συνταγή για μία εκρηκτική πίτσα με πεπερόνι.